11. 2. 2013

Téma na FEBRUÁR: Krajina Landscape očima našince


Aj v roku 2013 sme zvedaví na vaše fotografie! 

Téma na FEBRUÁR: Krajina Landscape očima našince

Vaše fotografie v počte 1-3 prosím vkladajte na našu Facebook stránku, najneskôr do nedele 3.3.2013, díky! Najlepší záber vyberú naši inštruktori kurzu Krajina kolem dokola (ktorý mimochodom otvárame v novom štýle už čoskoro - 1.3.2013, pre viac info kliknite sem) fotografi Miro Pfliegel a Lubo Slunský, pridajú aj svoj komentár a autor tohoto záberu zároveň od nás získa knihu s autogramom Bryana Petersona.

Bližšie info k zadaniu:
Pokud se někdy budete vážně ucházet o úspěch v některé z významných krajinářských soutěží, narazíte pravděpodobně na skutečnost, že po vás budou požadovat výhradně krajinu Natur nebo krajinu Landscape.
Zatímco pod Natur se rozumí čistě přírodní záběry s vyloučením vlivu člověka v jakékoliv podobě, krajina typu Landscape dovoluje spojovat přírodní záběry s aktivitou člověka.
Těžko můžeme předvídat počasí a jeho vliv na krajinu a proto vyhlašujeme velmi široké téma krajiny typu Landscape, případně krajinného detailu.
Připouštíme zásahy člověka do krajiny, ale pouze takové, které zvyšují zajímavost krajiny a kultivovaně zkrášlují obraz.

Příklady:

Krajina se zajímavými architektonickými prvky
Lidová architektura, hrady, zámky a zříceniny
Městská architektura
Náladové fotografie samot a usedlostí
Přivítáme i zajímavé krajinné detaily z rámce uvedených námětů



© Miro Pfliegel, all rights reserved

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.