6. 3. 2013

Téma na mesiac MAREC

Téma na mesiac MAREC je tu! Možnosti sú široké, takže realizovať sa môže naozaj každý. Súvisí s naším kurzom Naučte se vidět a komponovat kreativně, ktorý pre vás otvárame už 5.4.!

Téma znie - prvky dizajnu, teda niečo z nasledujúcich:
Línie
Štruktúra

Farba (tú sme mali nedávno, ale nechávame opäť, pretože sem jednoducho patrí)
Vzor

Máte pôsobivé zábery na jednu z týchto tém? Sem s nimi!

A čo k tomu hovorí Bryan?

Možná jednou nastane den, kdy nastavení kreativní a správné expozice udělá fotoaparát za vás, ale osobně si nedovedu představit, že jednoho dne přijde na trh fotoaparát, který vám řekne kam se dívat a jaký bude nejlepší úhel záběru a jaké budou nejlepší světelné podmínky pro nafocení tohoto záběru. V umění nafotit skvělý záběr ale existují dvě konstanty a ty nenahradí žádná technologie. Dobrou zprávou je, že obě tyto konstanty, na které je zaměřen tento kurz, se dají naučit. A to jak “UMĚNÍ VIDĚT KREATIVNĚ” tak i “UMĚNÍ KOMPOZICE”.

Vytvoření působivého zobrazení je taktéž částečně založené na rovnováze a na napětí. Bez váhání můžeme říct, že mnohé působivé fotografie vděčí za svůj úspěch hlavně rovnováze nebo napětí mezi několika prvky designu – prvky designu, které fotograf vyhledává, když se mu naskytne nějaká fotografická příležitost.

A co přesně myslím těmi “prvky designu?” Mám na mysli zejména 4 hlavní prvky, které jsou nejčastější součástí skutečně působivé fotografie. Jsou to LINIE, STRUKTURA, BARVA a VZOR.


Fotky prosíme vkladajte do 31.3. v počte 1-3. na Facebook stránku PPSOP.



© Bryan F Peterson, all rights reserved
 
Venujte prosím pozornosť PRAVIDLÁM VKLADANIA FOTOGRAFIÍ.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.