15. 9. 2016

Najlepšie zábery za mesiace JÚL a AUGUST 2016

Z vašich záberov, ktoré ste nám vložili na našu Facebook stránku, uverejňujeme užší výber za mesiace júl/august - BEST OF JULY/AUGUST 2016 na tému "ROZPRÁVKY VODY V KRAJINE". 

Najlepšie zábery vyberajú a hodnotia Miro Pfliegel a Lubo Slunský - inštruktori nášho kurzu Krajina kolem dokola, ktorý pre vás otvárame už 7.10.2016!

Sledujte nás aj naďalej a ... keep shooting!

 PPSOP.cz

Postřehy z hodnocení kolekce fotografií k námětu „Rozprávky vody v krajine“. 

Kolekce fotografií zaslaná k tématu obsahovala soubor 134 fotografií. Většina z nich splňovala náplň vymezenou zadáním – tématem. Pravdou je, že jsme se tentokrát cca v 80% výběru fotografií shodovali „na první pokus“, což se nestává tak často. Předpokládáme, že i to je důvodem, aby i hodnocení – výběr ocenění – proběhl relativně ve shodě. A to navzdory skutečnosti, že kolekce 21 vybraných fotografií obsahuje různorodé „odstíny“ pohádkových nálad. Očekáváme, že vlastní proces výběru cen bude příjemný a pohodový. V celkové kolekci se samozřejmě našly fotografie, které nesplňují zadaný námět. Našly se i fotografie technicky slabší. Nicméně jich bylo velmi málo a příliš neohrozily dobrý dojem a vzhled celé kolekce. Vybraných 21 fotografií zabírá široké spektrum provedení – od černobílých přes téměř monochromatické, fotografie se silnou mírou abstrakce i fotografie s velmi jednoduchými výrazovými prvky, fotografie typu „natur“ i fotografie „landscape“ a to dokonce přímo obsahující prvek člověka. Naší snahou bylo vybrat v rozsahu tématu co možná největší žánrovou pestrost s cílem udržte celkově vysokou laťku vybrané kolekce 21 fotografií. Nakolik se to podařilo nechť posoudí fotografická veřejnost.

Miro a Lubo - hodnotící „porota“ a instruktoři kurzu "Krajina kolem dokola"



© Edita Bolfová


© Iva Ullrichová


© Jana Voleska


© Jitka Matyášová


© Klaudia Lackovič Šatná


© Markéta Nečasová


© Markéta Strouhalová‎


© Milan Konečný


© Petr Dvořák


© Petra Písařovicová‎


© Petra Písařovicová


© Soňa Šerá‎


© Tomáš Sysel‎


© Tomáš Sysel


© Veronika Veru Pilařová‎


© Vladimira Krskova


© Zuzana Lencesova


© Zuzana Pipla Havlínová


© Zuzana Řebíčková Minxová‎


© Zuzana Zigmundova‎


© Zuzana Zigmundova‎

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.