15. 11. 2016

První fotoaparát - 1. díl

Canon či Nikon? Sony, Olympus, Pentax, Leica? Zajímá vás, jakým fotoaparátem fotí naši instruktoři? A jestli si ještě vzpomenou na své fotografické začátky, na svůj první fotoaparát? Zda ho mají někde schovaný, nebo zmizel v propadlišti času?

Pokud ano, tak tu pro vás máme několikadílné vyprávění a vzpomínky našich instruktorů pod názvem První fotoaparát. V tom dnešním prvním díle na své začátky zavzpomíná SCOTT STULBERG

"Jak to všechno začalo!!!!!
Svůj první fotoaparát jsem dostal jako dárek od otce v deseti letech. Jmenoval se Anscomatic. Byl celý z plastu a samozřejmě se do něj dávaly klasické filmy. Tak bych si přál, abych ho ještě měl, ale bohužel už ho nemám. Ale za to ještě stále mám svůj první 35mm fotoaparát, kterým byl fotoaparát Konica c35, na tehdejší dobu úžasný foťák!! Malý a přitom fotil na 35mm film. Právě tento fotoaparát změnil můj život...
Potom jsem se přesunul k značce Nikon, na poměrně dlouhou dobu. No a v roce 1990 jsem značku změnil a začal používat Canon EOS systém. Podle mě je to nejlepší fotoaparát na světě... ačkoliv musím uznat, že i Nikon je čertovsky dobrý!!! ;-)"

Druhý den, po tomto rozhovoru, přišel od Scottyho mail s textem a fotkou:

"Mimochodem ... našel jsem ho!!! Můj první foťák, ten Anscomatic!!! Byl dole v přízemí pod schodama ... spolu s mnoha dalšími foťáky ... jsem tak šťastný, že jsem ho našel!!! :-)"



PPSOP.cz