21. 12. 2016

Adventní kalendář 21/24

Otevíráme dvacáté první okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během našich online kurzů!



Autor fotografie: Miloš Fichtl
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson/Patrik Banas

Komentář autora fotografie:
"Tenhle snímek jsem pořídil na akci, kde předváděli sokolnické umění. Protože se během představení rychle měnily podmínky pro focení (obloha, hradby na pozadí, louka,..), nastavil jsem čas na 1/1000s, a abych dostal i trochu větší clonu kdybych nezachytil přesně ostřícím bodem, tak jsem nastavil iso na 400 a pak už jen měnil rychle clonu podle potřeby. Asi by byl lepší režim priority času, ale chtěl jsem zkusit plný manuál. Použil jsem zde ohnisko 105mm. Za hodinu představení jsem udělal docela dost fotek a z toho bylo kolem 10 použitelných :). Tahle se mi líbila nejvíc protože se pěkně dravec oddělil od pozadí a slunce, které vykukovalo ze zatažené oblohy bylo akorát za dravcem a tak mu konce per prosvítilo zezadu."

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
"Toto je podľa nás skrátka wow záber a naozaj sa ti to podarilo ... a určite to nebola náhoda - je vidieť, že si vedel, čo chceš a podľa toho si nastavil fotoaparát, vedel si, ako dosiahnuť rozostrené pozadie a akú rýchlosť uzávierky potrebuješ, aby si ho takto "zmrazil" v pohybe a k tomu si adekvátne prispôsobil ISO ... no a okrem toho si ho priam majstrovsky zarámoval ..."

A mimochodem, momentálně je možné zakoupit všechny naše kurzy na rok 2017 se slevou 15% - více info ZDE!


Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2017 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!


P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.