3. 12. 2016

Adventní kalendář 3/24

Otevíráme třetí okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během našich online kurzů!



Autor fotografie: Iva Ullrichová
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson/Patrik Banas

Komentář autora fotografie:
"Uff, to jsem si ale dala! Chvíli jsem si dokonce říkala, že pokud toto bylo nejjednodušší zadání, měla bych raději honem rychle z kurzu raději utéct :-) Když ono to ale není jen tak, nafotit jakékoli dva záběry „s pomocí jakékoli makrovýbavy“, když já dohromady žádnou extra makro specializovanou výbavu nemám (..vlastně jsem si až na základě tohoto kurzu chtěla ujasnit, co a jak a nejvíce využiju..) ... a tady je výsledek. Je to list vánoční hvězdy, která nám tu postupně opadává, v přirozeném protisvětle ranního sluníčka (..počasí se nám tu letos střída jako na kolotoči!). To, na co jsem se asi nejvíce soustředila, bylo nastavení aparátu do roviny souběžné s listem (= ne pod úhlem). Světla bylo dost, objekt vyplňoval celý hledáček a vše bylo plus minus v jedné rovině, tak jsem na to šla s „to je jedno“ 7.1 clonou. No nevím..."

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
"Tu naozaj platí, že v jednoduchosti je krása - toto je v podstate veľmi jednoduchý záber, celý rám fotografie je vyplnený listom, ale je to naozaj pôsobivé! Čím to je - nuž, aj to je jednoduché - práve tým, že si svojím objektom takto vyplnila záber od okraja po okraj a aj tým, že si išla takto blízko a využila si tu jeden výrazný prvok dizajnu - línie! Dodala si tak záberu veľkú grafickú silu - cestujeme po týchto líniách toto cestovanie po celom zábere nás baví ... ale, tebe to nestačí a aby si prelomila túto "nudu", zahrnula si do záberu aj prvok, ktorý ju narušil - svojím tvarom aj farbou - samozrejme hovoríme o tých hnedých škvrnách. Zároveň v nich vidíme kontrast medzi novým a starým a príbeh niečoho živého a pomaly zanikajúceho - veľmi efektné!
Po technickej stránke oceňujeme, že si si dala pozor na rovinu ostrosti, pretože to je tu naozaj dôležité ..."

A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25% na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2016 - 15.12.2016!


Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2017 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!


P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.