20. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 20/24

Otevíráme dvacáté okénko adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme fotografie od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Šárka Málková

Komentář autora fotografie:
Foto s odraznou deskou. Ohnisko 105mm. V PC jemná úprava pleti a lehce stažená oranžová barva- neboť mi jemně zlatá deska ještě nedorazila, takže bylo foceno obyčejnou zlatou a přišlo mi to moc jakoby oranžové.

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
V druhé lekci jste si měli vyzkoušet práci s odrazkou a toto je ideální příklad a případ, kdy ji použít - při focení v protisvětle. Je nádherně vidět, jak jsou vlasy osvícené zezadu, někdy to může být až moc, ale ty jsi to udělala velmi pěkně, strašně moc se nám to líbí, nádherný bokeh. Bez použití odrazky by samozřejmě byla její tvář příliš tmavá. Takže po této stránce ti to vyšlo skvěle. Co se týká barvy, tak ano, je to více do oranžova, podle našeho oka bychom ještě trochu oranžovou barvu ubrali, ale je to věc osobních preferencí a jestli to takto chceš mít, tak je to v pořádku. Má to perfektní kompozici. Možná bychom to přece jen malinko ořezali, abys její tvář dostala blíže k divákovi, ale i tak jak jsi to ty udělala, je to výborné. Pěkně natočená, posunula jsi ji k pravému okraji fotografie, přesně podle pravidla třetin. Takže velmi dobrá práce i po této stránce. Jediné, co bychom tu navrhli a na co bychom upozornili při focení v protisvětle...

A mimochodem, vánoční slevová akce pokračuje, momentálně je možné zakoupit všechny naše online kurzy na rok 2018 se slevou 15% - více info ZDE!



Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.