6. 9. 2018

Téma fotoprojektu 52 - ČTVEREC (36/52)

Šest krát šest je třicet šest a čtyři krát čtyři je šestnáct... A co že tu počítáme? Obsah čtverce se stranou o  délce 6 cm a čtverce se stranou o délce 4 cm. A shodou okolností jsme přišli na velmi zajímavou souvislost a asi si ji necháme patentovat!

Pracovně tomu říkáme "PPSOPácký zákon souvislosti obsahu čtverce a Fotoprojektu52" a jeho znění je: Když ve čtvrtek 6.9.2018 budeme počítat obsah čtverce, jehož strana je dlouhá 6 cm, pak se bude jeho obsah rovnat počtu již zadaných témat Fotoprojektu 52 v roce 2018. A když ve čtvrtek 6.9.2018 budeme počítat obsah čtverce, jehož strana je dlouhá 4 cm, obsah takového čtverce se bude rovnat počtu témat, které ještě do konce roku zadat chybí.

To koukáte, jaké matematiky v týmu PPSOP máme, že? A mimochodem, klidně vám spočítáme,  kolik bude stát jakýkoliv náš online kurz po slevě 15 %. Stačí, když do neděle 9.9.2018 při zakoupení kurzu zadáte v nákupním košíku kód "SKOLA15"! Více o slevovém výpočtu zde!

Bystrý účastník fotoprojektu jistě vytušil, že celým tímto článkem jsme chtěli říct pouze to, že třicáté šesté téma zní "ČTVEREC" ;).

Ilustrační fotky jsme si půjčili od vás, účastníků minulých ročníků fotoprojektu... Děkujeme!

PPSOP.cz


© Zuzana Zajacova 

© Gabriel Homoly 

© Jan Venclík 

© Hanka Matysová 

© Milan Konečný 

© Lucia Nováková

© Tomáš Feller

© Barbora Blahová

© Iva Ullrichová 

© Daniela Komrsková

© Milan Lahucky

© Katerina Sourkova

© Witas Vít Černý‎

© Janka Zimová

© Jitka Matyášová

© Markéta Přidalová

© Zuzana Pipla Havlínová‎ 

© Daniel Mikula 

© Zdeněk Zapletal 

© Peter Nagy

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.