28. 2. 2019

Téma fotoprojektu 52 - MODRÁ HODINKA (9/52)

Jako fotografové moc dobře víme, že spoléhat se na předpověď počasí, je jak důvěřovat nepříteli. A mockrát jsme se přesvědčili o tom, jak nám počasí dovede "udělat", ale zároveň pokazit, zamýšlený fotografický záměr...

Přiznejte, kolik máte v mobilu nainstalovaných aplikací pro sledování počasí? A která vám poskytne přesnější informaci, než že bude "slunečno až polojasno, místy zataženo s přeháňkami až bouřkami, výjimečně se sněžením”? ;) A kolikrát vás aplikace, přesněji řečeno předpověď, "vypekla"? 

Vymlouvat se na počasí, to však není hodno účastníka Fotoprojektu52! Ten fotí za jakéhokoliv počasí, protože výzva je výzva! No ne? 

Ale my tentokrát budeme hodní a v devátém týdnu k výmluvě "nedáme ani závdavek", protože ať je předpověď jakákoliv, je tu JISTOTA na začátku a na konci každého dne. Jmenuje se "MODRÁ HODINKA", ukáže se na obloze v době před východem slunce a těsně po západu a trvá dvacet :D minut!

A jak můžete vidět na ilustračních fotografiích, "modrá dvacetiminutovka (jak jí říká Bryan)" je všude na světě! Všechny záběry níže nafotil Patrik Banas, instruktor našeho krajinářského online kurzu KRAJINA KOLEM DOKOLA, který začíná již v pátek 8.3.2019. Přihlásit do kurzu se můžete ZDE!

Těšíme se na vaše modré záběry! You keep shooting - foťte s námi!



















Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.