11. 8. 2017

Pojďme fotit hvězdy!

Noční obloha nám tento týden nabízí nevšední podívanou. Po částečném zatmění měsíce by v těchto dnech měla vyvrcholit aktivita nejznámějšího meteorického roje Perseid. Roj je činný od 17. července, maxima dosáhne dle Astronomického ústavu AV ČR kolem 23:00 hodiny v noci ze soboty na neděli 12.8. - 13.8.. Předpověď počasí sice zatím moc ideální podmínky pro pozorování neslibuje, ale tím se žádný fotograf rozhodně zastrašit nedá!

Tak až budete koukat na noční oblohu plnou "padajících hvězd", nezapomeňte si něco přát! ;) 

A když se vám podaří noční oblohu zachytit na vaše fotoaparáty, podělte se s námi o vaše záběry a pošlete nám je i s popisem, kde jste záběr nafotili, na info@ppsop.cz, fotografie rádi uveřejníme!

Jsme si jistí, že když počasí dovolí, nevšední podívanou si nenechá ujít ani náš instruktor PATRIK BANAS, který je znám tím, že jakmile je jasná letní obloha, doma ho nezastihnete. Focení noční oblohy a krásných hvězdných čar ho totiž očarovalo. A upřímně, když se díváme na jeho záběry, tak se nedivíme. No posuďte!










Rádi byste se naučili fotit noční oblohu a dozvěděli se více o focení hvězd? Chcete mít ve svém archivu krásné noční snímky a ještě si přitom užít kopec zábavy? Pak si nenechte ujít pozvánku na Patrikův noční workshop "NIGHT PHOTO WALK - poďme fotiť hviezdy"  konaný 13.9. v Praze, na kterém vás naučí vše, co o focení noční oblohy a hvězd ví. Více informací o workshopu ZDE.

pozn. Workshop je soukromou aktivitou instruktora, PPSOP.cz za něj nepřebírá žádné závazky ani zodpovědnost.

1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.