3. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 3/24

Otevíráme třetí okénko adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme fotografie od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Iva Ullrichová
Kurz: Krajina kolem dokola
Instruktoři kurzu: Miro Pfliegel/Lubo Slunský

Komentář autora fotografie:
Na stejném místě, o týden později...(..aneb, jak říká podtitulek k tomuto kurzu, „při správném načasování kurzu tak zachytíme i přechod mezi dvěma ročními obdobími“ :-)
Ačkoli to vypadá, že jsem si vše odbyla na jednom místě a s jedním stromem u cesty, není to tak a nasbíraly se mi za ty dva týdny cca tři stovky různých obrázků, nad kterými jsem dlouho přemýšlela, který vybrat. A nakonec jsem prostě zvolila podruhé totéž, ale odjinud, v jiném kontextu a (alespoň pro mne) s jinou náladou. Jen ta obloha je pokaždé taková nijaká – ale to je teď tady u nás pořád :-( Nu, snad to bude příště lepší. Mimochodem, ačkoli šlo o volné zadání a šlo pouze o to nemíchat Natur a Landscape, dost mne to potrápilo. Přitahuje mne totiž „kulturní krajina“ – tj. ovocné stromy, aleje, pole, cesty, vinice, louky, pasoucí se dobytek, rybníky,.... a nic z toho v „soupisu“ první lekce nebylo výslovně uvedeno. :-) ale konec konců toto vše vytvořil zásahem do krajiny člověk.


Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
Fotografie je tonálně jednoduchá, skoro monochromatická. Kompozičně je dobře vyvážená, horizont posunut směrem od středu nahoru, dominanta - strom - lze říci ve zlatém řezu. Snad vpravo dole bychom něco udělali s tím výrazným kouskem bílé plochy. Trochu tahá za oči a odlákává pozornost od dominanty. Oči potom běhají od stromu k bílé skvrně a zpět. Pokusíme se kousek spodku odříznout - tím se ale horizont dostává blízko středu, takže odřízneme kousek oblohy a máme to zpátky. Abychom ještě narušili, i svislou symetrii... 




A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2017 - 15.12.2017! Více info zde.

Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.