18. 2. 2019

5 otázok pre PPSOP.cz Fotografku roka 2018!

A máme tu malý rozhovor s víťazkou našej ankety FOTOGRAF / FOTKA ROKU 2018 - na základe vášho hlasovania na našej Facebook stránke PPSOP.cz sa ňou stala MICHAELA NESVADBOVÁ a jej fotografia oranžového bicykla pri farebnej stene z našej súťaže za október 2018 na tému "Milujeme farby".


Ako si vlastne natrafila na PPSOP.cz?
Myslím, že přes Moniku (pozn.: inštruktorka PPSOP), jejíž fotky na mě odkudsi vyskočily a já se do nich na první pohled zamilovala a začala jsem o Pixien Photography zjišťovat více. A jaké to pro mě bylo milé zjištění, že je instruktorkou ve fotografické online škole perfektní fotografie Bryana Petersona! Toho fotografa, jehož knížku Naučte se fotografovat digitálně jsem už pár let měla v knihovně a jehož styl fotografování a humor mě oslovoval od počátku a už dlouho jsem se odhodlávala začít fotit na manuál a jeho fotografická kouzla vyzkoušet...

Aký je to pocit, zistiť, že si vyhrala v nejakej fotografickej súťaži?
Tak nejdřív přijde taková ta myšlenka "Jako cože?! To je asi omyl!" a po ní se dostaví velká radost, která přináší povzbuzení a motivaci se zlepšovat. Jsem to napsala, jak kdybych vyhrávala denně :-D Ale to fakt ne, je to velmi výjimečná událost, o to více potěší ;-)

Aký je "Za scénou záberu" príbeh víťaznej fotografie?
(c) Michaela Nesvadbová
A máte dost času? Protože to je příběh na dlouhé zimní večery :-D Fotka byla nafocená v Norsku v městečku Tromsø, kam jsem jela s cílem nafotit polární záři. V ten čas jsem zrovna absolvovala kurz Naučte se vidět a komponovat kreativně a měla jsem za úkol hledat a fotit "Barvy". A tak jsem hledala! Tento barevný dům jsem spatřila z autobusu cestou do centra, kam jsem nakonec nedojela, protože jsem pochopitelně musela na nejbližší zastávce vystoupit a vrátit se dům nafotit. Když jsem pak na pokoji prohlížela fotky, nebyla jsem se záběrem úplně spokojená, nebylo to ono, něco tomu chybělo, cítila jsem, že z toho místa by se dalo daleko více vytěžit. Tak jsem se tam druhý den vrátila a k mému fotografickému štěstí zrovna napadl čerstvý sníh a před domem navíc stálo... oranžové kolo! Takže si asi dovedete představit to mé nadšení, které zmírnilo mé velké zklamání z toho, že v místě, kde v daný čas je víceméně 99% pravděpodobnost, že uvidíte polární záři, jsem to 1 %, které ji nevidělo... Záře nezáře, tenhle záběr mi za ten výlet za polár stál!

Ktoré fotografie vo finále sa najviac páčili tebe?
Mně se moc líbily všechny soutěžní fotografie a od počátku mě těšilo mezi tak skvělými fotografy mít i svou fotku. A myslím, že většina z nich by si to prvenství zasloužila místo mě. Například taková fotka od Evy Havlasové - miluju monochromatické záběry anebo ty excelentní portréty od Edity Šidélkové či Lenky Rondevaldové. No a ten pohádkový zámek nebo ta krásná krajina v tiché noci... nebo orosený květ, silueta s příběhem pouštění draka či nápaditá fotka rtů... prostě parádní fotky, jedna hezčí než druhá!

Využiješ výhru, ktorú si získala?
Tak určitě! ;-) Minimálně titul "Fotograf roku" hodlám využívat, asi si nechám vyhotovit transparent, který vyvěsím do oken, aby sousedi věděli, s kým mají tu čest ;-) Ne, to je samozřejmě vtip. Ale teď vážně, největší radost mám z výhry voucheru na kafe s Monikou a Patrikem, na to se těším moc a vhod přišel i slevový poukaz na kurz, použiju ho hned v březnu na kurz Krajina kolem dokola, ať je má sbírka PPSOP kurzů kompletní.


Ďakujeme za odpovede a ešte raz blahoželáme, Michaelo!


PPSOP.cz


A tu nájdete súvisiace články:

FINÁLE ANKETY FOTOGRAF / FOTKA ROKA 2018 - 11 fotografií, ktoré na základe umiestnenia na 1.mieste v mesačných súťažiach 2018 postúpili do finále

VYHLÁSENIE VÝSLEDKOV ANKETY

VYHODNOTENIE FOTOSÚŤAŽE "MILUJEME FARBY" kde sa táto fotka umiestnila na 1.mieste, na základe čoho postúpila do finále

1 komentář:

  1. Málo platný - Michalka umí zpívat, mluvit, psát i fotografovat. A to nevíme, o čem ještě nevíme!!!

    OdpovědětVymazat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.