28. 8. 2019

Report z kurzu TVÁŘÍ V TVÁŘ - FOTOGRAFUJEME PORTRÉT

Již brzy budeme otevírat další běh online kurzu TVÁŘÍ V TVÁŘ - FOTOGRAFUJEME PORTRÉT. A možná stále zvažujete, zda se nepřidat. Sami to známe, než se do nějaké školy či kurzu přihlásíme, zajímá nás zpětná vazba od lidí, co se školou či kurzy mají osobní zkušenost. Proto jsme velmi rádi, že vám můžeme zprostředkovat report naší studentky Michaely Nesvadbové, která ho absolvovala před třemi lety a jak sama říká, natolik si díky němu focení portrétů zamilovala, že se portrétní fotografii věnuje doposud.

Začínáme v pátek 6.9.2019. Zakoupit kurz se slevou 15 % ZDE!


"Jsou to tři roky nazpět, co jsem zkusila mimo foto-dokumentování různých akcí a cestovatelských zážitků i focení lidských tváří. Velmi mě to nadchlo, ale také jsem prozřela, že focení portrétů je velmi náročné. Začala jsem proto sledovat různé weby, blogy, hledala inspirace, četla návody jak na to. A tehdy jsem uviděla fotografii, která mě neskutečně okouzlila a oslovila. Na snímku byl krásný chlapeček s čelenkou ve vlasech zcela zalit zapadajícím sluncem – viz foto.

To bylo mé první setkání s neuvěřitelně kreativní a talentovanou fotografkou Pixien, Monikou Banas, jejíž záběry plné emocí, životních příběhů a her se světlem či hloubkou ostrosti prostě miluju a jsou mou fotografickou Mekkou… Takže když jsem zjistila, že je i instruktorkou portrétového kurzu, cíl byl jasný - přihlásit se do kurzu Tváří v tvář – fotografujeme portrét

A přátelé, to jsem ani netušila, po koho boku Monika na kurzu spolupracuje. Scotty Stulberg je famózní fotograf, jehož fotky byste si určitě chtěli dát za rámeček i vy. Je to fotograf, který vás svým fotografickým šarmem očaruje natolik, že ačkoliv máte před sebou seznam povinností a alarmuje vás mnoho „deadline-ů“, sedíte přikováni před monitorem a tři hodiny v kuse sjíždíte jeho prezentace na webu.

Bylo mi ctí a potěšením setkat se s nimi „tváří v tvář“ a učit se právě od nich. Neskutečně mě posunuli a otevřeli mi oči do světa portrétní fotografie. Jsem na začátku objevování, ještě je přede mnou dlouhá cesta, ale jsem obrovsky motivována se zlepšovat. A za to patří velký dík Monice a Scottymu (opravdu upřímně mnohokráte děkuji) i celé naší „tváří v tvář“ partě (ženy milé, bylo to s vámi super, díky za inspiraci).
Byl to naprosto ojedinělý měsíc, ve kterém jsem se nechala unášet světem fotografie, a bylo mi krásně. Odpoutána od starostí všedních dní, s myšlenkami jen na focení. A tak se mi stávalo, že se lidé pozastavovali nad tím, proč na ně tak tupě zírám, proč je nevnímám, neposlouchám, proč nereaguji na smsky, telefonáty,…omlouvám se, ale jednoduše proto, že jsem se nechtěla probouzet z fotografického sna. Entuziasmus je tak silný, že i v práci, kterou jinak miluji a obrovsky mě naplňuje, jsem se dostávala do stavů, kdy místo toho, abych klientům koukala na ústa, hleděla do jejich očí, a litovala, že místo masážních kartáčků nemám v ruce kanón. Kdo nezažije, nepochopí.

A tak jediné osoby, se kterými jsem byla schopna navázat sociální kontakt, byli moji modelové, záchranáři mých troufalých pokusů o zdařilý portrét. Bez nich bych tu prezentovala tak maximálně  autoportrét. Takže tímto vám, moje milované tváře z fotografií, děkuji, že jste, a že jste se nechaly dobrovolně napózovat, a čtenáře tohoto blogu tak ušetřily od fotografie s autoportrétem.


A jak by řekl Jára Cimrman: Tak končí kurz portrétní fotografie, světlo vyhrává a odrazka žije. Vám, paní, zdá se mi, slza v oku blyští, těšit se však můžete na kurzy či workshopy příští! DĚKUJI!"

Začínáme v pátek 6.9.2019. Zakoupit kurz se slevou 15 % ZDE!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.