28. 10. 2020

FOTOsoutěž - nejlepší záběry za měsíc ČERVENEC a SRPEN / JÚL a AUGUST 2020 - vyhodnocení

Přinášíme vyhodnocení soutěže - BEST SHOTS JULY and AUGUST 2020 - nejlepší záběry za měsíce ČERVENEC a SRPEN / JÚL a AUGUST 2020 z těch, které jste nám na téma "STROM V KRAJINĚ" vložili na náš Facebook-ovou stránkuDo soutěže přišlo 111 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 25 a tu je finální výběr!

GARANT A HODNOTITEL SOUTĚŽE
PATRIK BANAS - vyhlášený (nejen) krajinářský fotograf a autor a spoluinstruktor některých našich kurzů!


PARTNER SOUTĚŽE A CENA PRO VÍTĚZE
Ceny do soutěže na měsíc březen/marec věnovalo vydavatelství Zoner Press - partner soutěže a zároveň dvorní vydavatel knih našeho zakladatele Bryana Petersona.

1. místo - voucher v hodnotě 500 CZK na nákup knih* a postup do finále ankety PPSOP.cz Fotograf/Fotka roku 2020 s možností vyhrát další zajímavé ceny


2. místo - voucher v hodnotě 300 CZK na nákup knih*


3. místo - voucher v hodnotě cca 200 CZK na nákup knih*



I. MIESTO
MILAN KONEČNÝ
Vydarený minimalizmus a veľa negatívneho priestoru - fakt pekne vyfarbená obloha, ktorej je právom prisúdená veľká plocha a malý izolovaný strom tu je najmenším ale najdôležitejším prvkom na hranici kobaltovo modrej a oranžovej, akoby sa rozhodoval medzi končiacim dňom a začínajúcou nocou.
(c) Milan Konečný

II. MIESTO
VLADIMÍR KOUKAL
Nádherná hmla - skvelé načasovanie vybrať sa von a fotiť keď sa ostatným nechce (to je ten najlepší čas na fotenie krajiny!) a kompozičné zasadenie stromu do krajiny, kedy je strom zreteľný a krajina v pozadí sa stráca vďaka hmle - brilantné splnenie témy súťaže a skvelý záber, ktorý vynikol aj tým, že to nebola silueta.
(c) Vladimír Koukal

III. MIESTO
ALŽBĚTA ZDRAŽILOVÁ
Krásna farba oblohy a kríž v rohu ako znamenie, že všetko bude dobré! A hlavne TRI stromy - krásne kompozičné číslo a tretie miesto našej súťaže!
(c) Alžběta Zdražilová

ČESTNÉ UZNANIA
MARTIN KUČERA
Startrails treba vedieť a toto je naozaj dobrá práca. Hviezdy tvoria krásnu kulisu k stromu samotárovi, ktorý zároveň chráni posed. Pôsobí to ako miesto a noc, kedy by tam človek chcel byť!
(c) Martin Kučera

ÉVI FERENCZI
Obloha ako v jednom ohni, všetko dookola ľahlo popolom, iba jeden osamelý strom mohykán pozerá nedotknutý na tú "skazu" dookola. Naozaj pôsobivé! 
(c) Évi Ferenczi‎

IVA ULLRICHOVÁ
Výborné načasovanie modrofialovej oblohy s úzkym pruhom svetla, v ktorom stojí osamotený strom - naozaj pôsobivá krása! Nechal by som (ak to bolo možné) ešte o málinko viac miesta pri pravom okraji, nech strom nie je tak natesno. Inak naozaj vynikajúce, bravo.
(c) Iva Ullrichová

TOMÁŠ FELLER
Perfektný kompozičný detail, pomer a ukázanie veľkosti, super krivka od kopca dole merom ku stromu. Aj v tomto prípade - nechal by som (ak to bolo možné) ešte o málinko viac miesta pri pravom okraji, nech strom nie je tak natesno. Inak skvelé!
(c) Tomáš Feller

ZUZANA OBROVSKÁ
Skvelé využitie farebného kontrastu, zvlnených línií a vrstiev, ktoré fotografii dodávajú hĺbku. Volil by som nie stredovú kompozíciu, ale aj tak sa mi to páči.
(c) Zuzana Obrovská


Všem děkujeme za účast a výhercům gratulujeme!

POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE!
Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1., 2. a 3. místě), aby nás kontaktovali na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 6 týdnů od vyhlášení výsledků soutěže (teda do 6.12.2020). Děkujeme!


* Výhru je možné nárokovat do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže na daný měsíc, pokud se výherce do té doby neozve, výhra propadne. Výhru není možné vyplatit v hotovosti a PPSOP.cz nepřebírá žádné závazky v souvislosti s uplatněním výher, pouze sprostředkuje zaslání slevových kódů na nákup knih vydavatelství Zoner Press vítězům soutěže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.