5. 6. 2012

Tolikrát jsem o tom četla, ale nikdy nevyzkoušela | Hanka, Úvaly


Jak jste si již jistě všimli, zpětná vazba je velmi důležitým pilířem našeho způsobu vzdělávání ve Škole Perfektní Fotografie. Proto se s vámi rádi podělíme o další email, který jsme dostali od naší studentky. Hanka laskavě souhlasila se zveřejněním své zkušenosti s PPSOP.cz a s ukázkou svých fotek, které nafotila na základě zadání během kurzu. 

Přidejte se k nám taky, další kurzy začínají  již 8. června!


Možná jste na tom stejně jako já, focení vás baví, občas se vám povede nějaká vcelku ucházející fotka, rádi fotíte třeba květiny, krajiny nebo portréty, snažíte se o focení naučit a dozvědět co nejvíc a tak čtete a čtete. Teoreticky jste dobře připraveni, již dávno jste opustili plně automatický mód na vašem fotoaparátu, ale stále ještě nejsou výsledky takové, jak byste si představovali.  Někdy to zafunguje, ale v některých složitějších situacích to zcela selže. A tak cvakáte, stovky, tisíce fotek, možná spoléháte na to, že to zachráníte v počítači, ale to vás za chvíli bavit přestane. A tak se vám v počítači kupí fotky, které by třeba byly dobré, kdybyste věděli, jak na to. Ale vy to přece víte, protože jste pročetli těch pár velmi dobrých knih. Tak jak to, že to nefunguje? No, možná jste na tom opravdu stejně jako já, knihu čtete třeba večer v posteli, nebo cestou z práce, prostě ve chvílích, kdy ten foťák sebou nemáte.  A i když si řeknete, tohle si musím vyzkoušet, prostě se k tomu zase nedostanete. A to je škoda, protože když si to nezkusíte, zase to hned zapomenete.

Ale když se přihlásíte do kurzu „Naučte se exponovat kreativně“ Online Školy Perfektní Fotografie, prostě vás to donutí. Máte týden na to, abyste zpracovali zadání, ověřili si teorii (která je mimochodem skvěle napsaná, čte se to prostě samo a perfektně vše pochopíte), donutí vás to vzít si ten foťák, jít lovit, vyzkoušet si, jaké je to fotit ráno, večer, čekat na světlo.





Už opravdu, prostě „musíte“.  A co je hlavní, dostane se vám k fotce fundovaného komentáře. Není to jako na různých foto-serverech, kde se akorát dozvíte, že je všechno špatně, zde dostanete opravdu kvalitní zpětnou vazbu, radu, povzbuzení do další práce. Vyzkoušíte si nové techniky, o kterých jste možná již někdy četli, ale nikdy jste si nenašli čas je opravdu použít. Stejně jako já. Kolikrát jsem četla o panningu, ale nikdy jsem ho nevyzkoušela. Nebo o rotování a zoomování v průběhu expozice, o použití „nebeských bratrů“. Ano, teď už mi to v hlavě ZŮSTANE, protože jsem si to díky tomuhle kurzu KONEČNĚ vyzkoušela.
A také myslím, že mi v mém foto-archivu přibylo pár fajn fotografií, které by tam jinak nikdy nepřibyly.
Za to vše velký dík Patrikovi, Bryanovi a zkrátka celému týmu PPSOP! Vřele Vás doporučuji!
Jste opravdu Perfektní!

Hanka Dlouhá, Úvaly








Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.