3. 1. 2013

BRYAN F PETERSON - kurz Naučte se vidět a komponovat kreativně

Je pro mě lehké najít úspěšné kompozice? Někdo by si myslel, že po 30-ti letech fotografování přicházejí dobré kompozice samy od sebe. Ano, někdy to tak je, ale ve většině případů musím stále na své kompozici “pracovat”, stejně jako sochař opracovává kámen po jednotlivých úlomcích. Vidím požadovaný výsledek ve své mysli, ale dostat se k němu ode mne vyžaduje práci a nějaké “úlomky”. Těmito “úlomky” mohou být například ...


A nakonec je tu samozřejmě i další věc a tou jsou obavy – například obavy z odmítnutí, když požádám majitele pozemku, zda tam mohu vstoupit, či odmítnutí některé osoby, kterou požádám o dovolení nafotit ji. Nebo obavy, že budu vypadat jako blbec a že se mi budou lidé posmívat, když si lehnu na břicho do kaluže na velmi frekventované cestě uprostřed dne. Řekněme si úpřimně – toto na vás opravdu přitáhne pozornost.

Možná jednou nastane den, kdy nastavení kreativní a správné expozice udělá fotoaparát za vás, ale osobně si nedovedu představit, že jednoho dne přijde na trh fotoaparát, který vám řekne kam se dívat a jaký bude nejlepší úhel záběru a jaké budou nejlepší světelné podmínky pro nafocení tohoto záběru. V umění nafotit skvělý záběr ale existují dvě konstanty a ty nenahradí žádná technologie. Dobrou zprávou je, že obě tyto konstanty, na které je zaměřen tento kurz, se dají naučit. A to jak “UMĚNÍ VIDĚT KREATIVNĚ” tak i “UMĚNÍ KOMPOZICE”.

Pokračování v LEKCI 1 :-)

Tešíme se na vás v kurzu! Začínáme už zítra 4.1.2013 a přihlásit se můžete do neděle 6.1. 2013!


Bryan a Monika
instruktoři kurzu

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.