26. 6. 2013

Nový kurz: Tváří v tvář - fotografujeme portrét

Už od doby vynalezení filmu byla lidská tvář nejfotografovanějším objektem na celé planetě. Každý může udělat nějaký záběr, ale vyjádřit ve fotografii podstatu člověka a jeho osobnost vyžaduje řadu znalostí a schopností. Poznejte svůj objekt, abyste věděli, jak dosáhnout správné nálady, zkuste porozumět delikátnosti světla a stínu a vytvořte fotografie, které zanechají hluboký dojem. Umění nafotit něčí osobnost se buduje časem, ale s informacemi a myšlenkami tohoto kurzu získáte dobrý základ, abyste nafotili výborné portréty.


Připravujeme na podzim 2013
Instruktoři: Scott Stulberg / Monika Banas

Popis kurzu:
Objevení možností a techniky, které vás posunou za vaší běžnou zónu komfortu, vás může přivést k úplně novému světu - sebepoznání ve vaší vlastní fotografické práci . Tento kurz vám pomůže objevit nový pohled, získat a vybudovat váš individuální styl. Posune vás k fotografiím, jaké jste si vždy představovali. Zaznamenejte podstatu člověka ve správném okamžiku a zkuste porozumět delikátnosti světla a stínu. Poznejte svůj objekt, abyste věděli, jak dosáhnout správné nálady a záběru, který chcete. Vytvořte fotografie, které zanechají hluboký dojem.

Naučte se vidět a vnímat světlo a pochopte jeho vliv na vaše výsledné fotografie. Naučte se něco o výbavě, která rozšíří vaše možnosti nafotit působivý portrét. Objevte různé úhly pohledu, pochopte výběr správného objektivu a pozadí. Fotografujte v interiéru i v exteriéru. Naučte se rámovat portrét, neostýchejte se fotografovat na vašich cestách a na nejrůznějších místech. Přemýšlení mimo zajeté koleje vám pomůže růst jako fotografovi a zároveň rozšiřovat vaši kreativitu.

Pochopení práce se světlem, kompozicí, výbavou, místem a především vaším objektem je stále jen začátek. Nafotit působivý záběr vyžaduje mnohem víc, než jen namířit fotoaparát, zmáčknout spoušť a doufat, že to snad bude vypadat dobře. Umění nafotit něčí osobnost se buduje časem, ale s informacemi a myšlenkami tohoto kurzu získáte dobrý základ, abyste nafotili výborné portréty.


Obsah kurzu:
Lekce 1: Přemýšlejte jinak
Naučte se, jak důležité jsou úhly pohledu, poloha hlavy a těla, výběr objektivu a jaký to má vliv na celkový záběr. Jak se používá makroobjektiv na fotografování portrétů, jaká clona je potřebná pro nejlepší záběr a kdy použít stativ a stabilizátor vibrací. Co jsou to ostřící body, jak fungují , jak s nimi pracovat a jak důležité je zaostření na oči.

Lekce 2: Vše je o světle
Pochopte správnou expozici a objevte, jak může světlo vytvořit nebo pokazit úžasný záběr. Naučte se, jak používat odrazky a difuzéry světla, jak dosáhnout skutečně výrazných očí a jak pracovat se světlem v nejvhodnější denní dobu.

Lekce 3: Správný okamžik
Fotografujeme děti – jak vložit do fotografií jejich spontánnost a dětskou duši. Fotografie lidí na cestách – práce se skupinou lidí, práce s emocemi, výrazy tváře, pózování. Jaký vliv má na fotografii vzhled – líčení, oblečení a proč jsou právě oči klíčem k výborné fotografii. 

Lekce 4: Objevte svůj styl
Objevte svůj vlastní styl. Fotografujeme uvnitř v přirozeném světle, fotografujeme uvnitř s jedním zdrojem světla, používáme Ray blesk, používáme superteleobjektiv, hrajeme si s objektivem Lens Baby, fotografujeme tvář ve světle svíčky. Výběr pozadí a práce s pozadím, které portrétu prospěje.






Víc informací zde: Tváří v tvář - fotografujeme portrét



PPSOP.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.