28. 9. 2015

Súťažná fototéma na mesiace JÚL / AUGUST 2015 - vyhodnotenie

Prinášame BEST SHOTS OF JULY / AUGUST 2015 - najlepšie zábery za mesiace júl a august 2015 z tých 99, ktoré ste nám na tému "Krajina zaliata slnkom" vložili na našu Facebook stránku. Všetkým ďakujeme za účasť a výhercom blahoželáme!

Najlepšie zábery vybrali a ohodnotili Miro Pfliegel a Lubo Slunský - inštruktori online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz v kurze KRAJINA KOLEM DOKOLA - otvárame ho pre vás už v piatok 9.10., neváhajte sa k nám pridať!


Aktuálna téma je téma na september 2015 a znie "PORTRÉT "bez" OČÍ". Viac info o novej téme NÁJDETE TU.


A tu už sú mená výhercov júlovo-augustovej témy:

1. MIESTO - Josef Šlemar‎


Výborná skladba obrazu dohromady s barevným provedením, optimálně zvoleným denním světlem a jeho mistrovským ovládnutím představuje nejlepší prosvícení krajiny slunkem z celé základní kolekce. Přimlouváme se za to, aby vzhledem k výborně zvládnuté kompozici, dynamické atmosféře oblohy, k navozené ranní náladě opírající se o  zbytky mlhy byla tato krajina nazvána OBRAZEM. Snad se kvůli tomu autor neurazí, neboť kvalitní práci se světlem prokazuje i na dalších fotografiích své série.


2. MIESTO - Vladimíra Uhrová


Podzimní nálada dýchající z obrázku podtržená nasvícenou loukou a dominantním stromem prezentuje fotografii s minimálním počtem výrazových prvků výborně skloubených v ploše. Dynamika v tmavnoucí obloze dodává fotografii mimořádnou atmosféru. Podotýkáme, že autor obdobně  splnil téma i předchozím snímkem své série. 


3. MIESTO - Robin Váverka


Téměř monochromatické zpracování krajiny s velmi jemnými pastelovými přechody příjemně vtahuje diváka do obrazu. Všechno skvěle podtrhuje plasticita krajinných prvků daná celkově měkkým osvětlením. Stromy v prvním plánu spolu se žlutým ohraničením pole a stromořadím v centrální části obrazu graficky výborně doplňují fotografii.



HONORABLE MENTIONS:

Gabriela Valentová



Detail krajiny v černobílém provedení s velmi pěkným slunečním světlem pronikajícím mezi stromy navíc  zdůrazněným oparem. Ukázku výborné práce se světlem prezentuje autorka v základní kolekci i na barevné fotografii s obdobným tématem. 


Marie Hájková


Střídající se vodní a písečné plochy působivě nasvícené a umocněné atmosférou oblohy a pásy slunečních paprsků. Fotografii velmi dobře uvozuje popředí s projevy činnosti člověka.


Petra Vybíralová


Fotografie s desítkami slunečnicových „sluncí“ vytvořených protisvětlem v okvětních lístcích slunečnic představuje ukázkově zvládnuté téma. Podobně i další snímek v základní kolekci – podvečerní krajina při jezírku s nádechem tajemna dokazuje autorčinu vyzrálou práci se světlem.


Blahoželáme všetkým!
Výhercu prosíme, aby sa nám ozval na mail info@ppsop.cz


PPSOP.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.