22. 9. 2015

Najlepšie zábery za mesiac JÚL - AUGUST 2015

Z vašich záberov, ktoré ste nám vložili na našu Facebook stránku, sme vybrali najlepšie zábery za mesiac júl-august/červenec-srpen - BEST OF JULY/AUGUST 2015 - na tému KRAJINA ZALIATA SLNKOM!

Fotky sú zoradené bez poradia a náhodne. Najlepšie zábery z nich vyberú Miro Pfliegel a Lubo Slunský - inštruktori online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz v kurze KRAJINA KOLEM DOKOLA, ktorý pre vás otvárame už 9.10.2015! Viac info o kurze nájdete tu.


Celkové zhodnotenie fotografií od našich inštruktorov:
K danému tématu „Krajina zaliata slnkom“ se sešlo celkem 99 fotografií, což je úctyhodné číslo. Dlužno však podotknout, že značná část z nich do tématu příliš nezapadla, objevily se fotografie námětově v rozsahu od „Dívka fetiš“ až po makrofotografii. Přesto řada z nich byla velmi vydařených, bohužel nemohli jsme je hodnotit v rámci tématu. V něm se vyskytovaly dvě krajní polohy – buď měl autor celou předkládanou sérii vyváženou, anebo se v sérii nevyskytovalo nic výjimečné – asi stejně, jako když student jde zkoušku zkusit.
Proto jsou některé vybrané fotografie hodnocené „s přihlédnutím k ostatním“. Asi jako víno s přívlastkem „jakostní“ nebo „kabinetní“… 
Přesto byla v kolekci řada fotografií velice vydařených. Trochu nás překvapilo, že se do kolekce dostala pouze jedna černobílá fotografie, jako kdyby platilo, že „Krajina zaliata slnkom“ musí být jenom barevná.
Celá řada fotografií by svým provedením patřila spíš mezi pohlednicové či kalendářové fotografie, jenom menší část akcentovala výtvarné podání. Znovu se objevily fotografie „podepsané“, což podle našeho názoru do kolekce s nádechem soutěže nepatří a je to spíš výrazem fotografického byznysu.

Lubo a Miro
instruktoři ONLINE kurzu Krajina kolem dokola 

 Díky všetkým za účasť!

 Sledujte nás aj naďalej a ... keep shooting! PPSOP.cz



© Pavel Šimek



© Alena Ambrózová‎



© Robin Váverka



© Alena Ambrózová‎



© Erika Koštialová‎



© Eva Kirchnerová‎



© František Hanus



© Gabriela Valentová



© Iva Ullrichová‎



© Ivo Jelínek‎



© Josef Šlemar‎



© Marie Hájková‎




© Petra Vybíralová


© František Rišiaň



© Petra Vybíralová


© Vladimira Uhrova‎


© Jitka Matyášová



© Vladimira Uhrova


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.