10. 12. 2016

Adventní kalendář 10/24

Otevíráme desáté okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během našich online kurzů!



Autor fotografie: Jana Halúzová
Kurz: Naučte se exponovat kreativně 1
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson/Monika Banas/Patrik Banas

Komentář autora fotografie:

"Záměrem bylo vyfotit si znovu kvetoucí levanduli na zahrádce. Tak, aby bylo ještě poznat, že jde o levanduli :-), ale aby se potlačilo pozadí (listy jiných rostlin, stíny, plot...). I proto jsem si vzala objektiv 105mm (vím, co to udělá s fotkou, jen po mě nikdo nechtějte, abych to vysvětlila :-)). Při vyšším clonovém čísle bylo sice květenství více prokreslené, ale pozadí dost rušivé."

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):

"Levanduľa je veľmi obľúbená, má nádhernú vôňu a aj farbu a presne to si ty na tomto zábere využila vo svoj prospech - oddelila si ju od pozadia, pretože tá fialová priam svieti na tom neutrálnom pozadí, ale odizolovala si ju nielen farebne, ale aj voľbou nízkeho clonového čísla a aj voľbou objektívu ... pekné svetlo a pekná kompozícia a čo sa nám tu ešte páči že tu je niečo ako "echo", teda že tu máš hlavný objekt, ale že si na pozadí aj naznačila, že tam niekde existujú aj ďalšie levandule ... a vysvetlíme aj ten tvoj dotaz, čo vlastne tento objektív 105mm robí a prečo takto pekne rozostruje pozadie ..."

A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25% na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2016 - 15.12.2016!


Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2017 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!


P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.