4. 2. 2017

Téma fotoprojektu - PRAVIDLO TŘETIN (5/52)

Tak nějak se už stalo pravidlem, že pravidelně ve čtvrtek vyhlašujeme téma FOTOPROJEKTU 52, následně na to vybereme nějaké ilustrační fotky, zpravidla našich instruktorů, a vy pak vkládáte velmi kreativní a nápadité fotky v duchu citátu tohoto týdne Ansela Adamse, že: "Neexistují žádná pravidla, jak by měla dobrá fotografie vypadat. Existují jen dobré fotografie."

Možná trochu odvážný citát na fotografickou školu, ale něco na tom je. Pravidla ve fotografii se občas pro perfektní fotku vyplatí porušit. Ale abychom tak mohli učinit, musíme se pravidla nejdříve naučit. A v tomto týdnu si vyzkoušíme základní kompoziční pravidlo užívané ve fotografii, které definoval George Field roku 1797 pro malbu scénických výjevů, a to "PRAVIDLO TŘETIN", protože takto zní téma č. 5 Fotoprojektu 52.

A pokud byste rádi porušovali i jiná kompoziční fotografická pravidla, Bryan Peterson a Monika Banas vás je rádi naučí v našem kurzu NAUČTE SE VIDĚT A KOMPONOVAT KREATIVNĚ, kde mimo jiné se jedna z lekcí právě na "porušování pravidel" zaměřuje. Nejbližší termín tohoto kurzu začíná 3.3.2017

Při výběru ilustračních fotek jsme porušili pravidelný zvyk - nahlížet do archivu fotek našich instruktorů - a vybrali jsme fotky od vás, pravidelných či občasných účastníků fotoprojektu. 

You keep shooting!

PPSOP.cz

Vladimír Bugso Králik
Richard Pavlíček
Marie Hasalová
Lucie Dufková
Zuzana Řebíčková Minxová
Silvie Švecová
Karel Štorek
Barbora Blahová
Radoslav Krochmaľ
Mária Ševecová
Jiří Malyška
Helena Bortlíčková
Tereza Píchová
Gabriela Valentová
Eva Havlasová

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.