3. 4. 2017

Soutěžní fototéma na měsíc ÚNOR / FEBRUÁR 2017 - vyhodnocení

Přinášíme BEST SHOTS OF FEBRUARY 2017 - nejlepší záběry za měsíc únor 2017 z těch, které jste nám na téma "CESTA V KRAJINĚ" vložili na naši Facebook stránku. V soutěži bylo 154 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 25 a tu je finální výběr!

Nejlepší záběry vybírali a ohodnotili MIRO PFLIEGEL a LUBO SLUNSKÝ, fotografové a instruktoři online kurzu KRAJINA KOLEM DOKOLA. Nejbližší termín tohoto kurzu otevíráme již příští pátek 7.4.2017 a POZOR! s mimořádnou jarní SLEVOU 20%. Při platbě stačí v nákupním košíku uvést slevový kód "KRAJ20".

"Fotografičtí příznivci přihlásili do únorové soutěže celkem 154 fotografií k tématu „Cesta v krajině. Komentář k celé kolekci je na blogu PPSOP.
Poměrně široké hranice tématu dané pohledem hodnotících způsobily, že podmínkám zadání vyhověla drtivá většina fotografií.
Výběr fotografií byl prováděn anonymně a hodnotící vybírali nezávisle na sobě. Potěšila shoda na úrovni 65%.
U fotografií, které byly vybrány k ocenění, se shoda hodnotících blížila číslům ze statistiky volební účasti předrevolučního režimu. Asi stárneme.

Nakonec jsme se shodli na následujícím výběru a ocenění fotografií.

I. MÍSTO - Pavel Šimek
Tato fotografie si „zazvonila“ už při prvním pohledu o cenu. Zapůsobila asi tak, jako když poprvé otevřete knihu Martina Martinčeka „HORA“. Tonální i barevně velmi jednoduše a příjemně řešená fotografie. Plynulý přechod světlehnědé cestičky ve středové kompozici do bleděmodrého oparu, orámované stromy a výraznými větvemi v horní části obrazu, bez nichž by to nebylo to „pravé ořechové“.… 
Pavel Šimek

II. MÍSTO - Patrik Valášek
… jedna ze čtyř černobílých fotografií v kolekci širšího výběru, ale zato mimořádně „silná“ fotografie, která je výborně komponovaná v protisvětle s dramatickou atmosférou.
Patrik Valášek

III. MÍSTO - Martin Motl
… příjemně laděná fotografie s učebnicovou kompozicí ve třech plánech. V prvním cesta postupuje středem do pozadí a ztrácí se ve středním plánu - v mlze, z níž vystupuje strom ve zlatém řezu. Má svůj protiklad, který se trochu ztrácí, což zvyšuje dynamiku obrazu. Třetí plán potom tvoří plynulý přechod z mlhy do tmavého lesa, což zároveň rámuje vrch fotografie. Sympatické je spojení silnice a kolejí v jednom.
Martin Motl


ČESTNÁ UZNÁNÍ
Každá z nich je tematicky odlišná od dalších tří. Spojuje je jednoduché, téměř monochromatické podání barev a každá má v sobě dynamizující prvek, kontrastující s jinak klidnou a pohodovou atmosférou. Autorům blahopřejeme k vyzrálému fotografickému vidění.

Gabi An Hradecká
Gábi An Hradecká


Otakar Metlička
Otakar Metlička


Iva Ullrichová
Iva Ullrichová

Markéta Maki Pištěková
Markéta Maki Pištěková

Blahopřejeme všem oceněným autorům a přejeme jim, aby dokázali hodně dlouho tvořit výborné fotografie.

Miro & Lubo"

PPSOP.cz

NEPŘEHLÉDNĚTE: Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1. místě), aby nás kontaktoval na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.