19. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 19/24

Otevíráme devatenácté okénko adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme fotografie od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Miloš Fichtl
Komentář autora fotografie:
Tento týden jsem měl trochu problém co vybrat a co ne (fotky co neprošly výběrem nahraji do diskuze), zkoušel jsem všechny body a nakonec se mi nejvíc líbila tahle. Zde jsem si lehl do pole obilí a koukal fotoaparátem na oblohu. Nastavil jsem expozici na dramatickou oblohu a blesk nechal na automatice, protože automatika přepalovala zelené obilí, tak jsem kompenzoval blesk -1EV a výsledek už se mi líbil. Vyvážení barev jsem úmyslně nastavil, aby byla výsledná fotografie trochu studenější.

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když povím, že v tvém případě byla záhada blesku odhalena. A není tomu ani jinak v poslední lekci a u této fotografie. Toto je velmi temný záběr, kde se využití blesku jednoznačně hodí. Obloha je díky blesku pěkně ztmavena, šedá až taková strašidelná a díky blesku jsi to žito pěkně prosvítil až do úplných detailů. Síla a intenzita blesku je adekvátní, ani přepálená, ani přeexponovaná a velmi dobrá je i kombinace blesku a okolního světla. Máš pochvalu i kompozičně, že sis lehl do trávy a získal jsi úhel zespodu a nechal jsi tak akorát oblohy. Co se týká samotné barevnosti a úpravy, zvolil jsi chladný tón, což je fajn, tvá osobní volba a je to velmi zajímavé. Osobně bych však ještě pokračoval v experimentování a použil bych...

A POZOR, JEŠTĚ DNES NAPOSLEDY je možné zakoupit všechny naše kurzy na rok 2018 se slevou 25 %! Akce byla pro velký úspěch prodloužena DO DNEŠNÍ PŮLNOCI 19.12.! Stačí, když při platbě kurzu zadáte kód GIFT25. Více info ZDE!



Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.