14. 2. 2018

Soutěžní téma na měsíc PROSINEC / DECEMBER 2017 - vyhodnocení

Přinášíme nejlepší záběry za měsíc prosinec / december - BEST SHOTS OF DECEMBER 2017 - na téma "UMĚLÝ ZDROJ SVĚTLA". Z vašich 103 záběrů, které jste nám vložili naši Facebook stránku, jsme do finále vybrali 25 a tu jsou vítězné fotografie!

Nejlepší z nich vybíral a hodnotil BRYAN PETERSON - zakladatel, fotograf a instruktor online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz a garant našich kurzů. Naše portfolio naleznete a zakoupit kurz můžete ZDE!


Děkujeme všem za účast v soutěži a vítězům gratulujeme!


I. MIESTO - Iva Ullrichová
Toto je prvé miesto... pre tie ÚCHVATNÉ farby a skvelú kompozíciu... proste celý tento záber je úplne dokonalý! Klasické rozdelenie 1/3 a 2/3, všetko to svetlo a farby ktoré prechádzajú cez tie otvory, pane bože, nemôžem si pomôcť, musím sa na to pozerať a myslieť na to, aký úžasný záber celkovo to je... krásna kompozícia, výborné svetlo a veľmi výrazné úžasné farby!
This is first place... because it is AMAZING colors and wonderful composition, I mean, everything about this picture is just totally perfect! Classic 1/3rd and 2/3rd s, all that light and colors coming through, it's... oh my God I can't help but look at this and think of what an amazing image it would be for whole lot of things... beautiful composition, great light and very intense wonderful colors! 

(c) Iva Ullrichová

II. MIESTO - Lukáš Duran
Toto je druhé miesto... a toto je úchvatný portrét, krásne nasvietený protisvetlom a tipujem, že je to umelý zdroj svetla, hoci som už videl takéto niečo aj osvetlené slnkom, ale to nie je to, čo bolo našou témou, všakže, takže, úžasná fotka, výborná expozícia a fantastická kompozícia, veľa veľa dymu, myslím, že ten chlapík musel z tej cigary poťahovať ako šialený aby toto dosiahol. Skutočne, neurobil by som tu toho veľa inak, okrem toho, že tam vidím taký malý "zrast" s končekom cigary... a tomu sa dá zabrániť malým posunutím ruky, ale aj tak je to stále úchvatný záber!
This is 2nd place... this is a stunning portrait, beautifully back-lit, I'm guessing it is an artificial light although I have seen images like this with the sunlit, but that is not what our theme was, this is a stunning photo, great exposure, fantastic composition, lots and lots of smoke, I'm guessing that that guy was puffing that cigar like crazy to make this image work. Truly I would not do lot of changes here except the small thing that there is a little merger with the tip of the cigar... that is just a matter of moving a hand little bit but still it is a stunning image! 

(c) Lukáš Duran

III. MIESTO - Martin Stecher
Miesto číslo tri... toto je pekné, vydarené, úžasnné, iba jednu vec by som tu chcel vidieť inak a to čo sa týka kompozície, kompozične by bolo fajn, keby to bolo trochu "tesnejšie", skrátka, je tam príliš veľa čierneho a to vôbec nie je nutné a hneď ako sa toho zbavíme orezom, dostaneme sa PODSTATNE bližšie k scéne a celý záber je PODSTATNE lepší. Ale aj tak, veľmi dobré a tretie miesto!
Number three... this is is lovely, fabulous, wonderful, the only thing I wish would be little different is composition, compositionally I just wish it would be a little tighter, there is a lot of black space and it is not necessary and once we get rid of that by cropping the image we get in THAT much closer and in my opinion is THAT much better. But still, very good and third place!

(c) Martin Stecher

HONORABLE MENTION
Miloš Fichtl
Výborný nápad, páši sa mi to veľmi, niečo podobné mám aj vo svojej "makro" knihe (pozn.: Naučte se fotografovat detail kreativně), možno tam si našiel inšpiráciu, neviem, možno nie, ale čo viem je, že tento záber by naozaj profitoval z použitia kruhového blesku, ktorým by si osvetlil tie zápalky z prednej strany, aby si tam dostal viac detailov. Aj tak ale pekná práca!
Great idea, I love it, I've done it in my "macro" book, maybe that is where you have got this idea, I do not know, maybe not, but I do know that this shot would benefit greatly from the use of a ring flash where we would light these matches themselves - to lit them up from the front side to get more detail. Anyway nice work!

(c) Miloš Fichtl
Bob Gajdoš
Výborný záber, veľmi sa mi páči, ale bolo by fajn, keby tu bola zvolená o trochu väčšia hĺbka ostrosti, aby bola aj tá telka... alebo obrazovka počítača alebo čo to je... skrátka, aby to bolo ostré. To by tu podľa mňa bolo ideálne a to je to, čo tomuto záberu chýba, ale odhliadnuc od toho to je výborné!
Great shot, love it, but little more depth of field would be nice to make this TV sharp... or computer or whatever it is... yeah, I guess it is just computer. To me that would be ideal and that is what this shot is missing, otherwise it is great shot!

(c) Bob Gajdoš

A POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE - Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1. místě), aby nás kontaktoval na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže. Děkujeme.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.