2. 5. 2018

Nejlepší záběry za měsíc ÚNOR / FEBRUÁR 2018 - vyhodnocení

Přinášíme vyhodnocení únorové/februárovej soutěže - BEST SHOTS OF FEBRUARY 2018 - nejlepší záběry za měsíc únor/február 2018 z těch, které jste nám na téma "PORTRÉT - POHLED MIMO OBJEKTIV" vložili na naši Facebook-ovou stránkuDo soutěže přišlo 194 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 25 a tu je finální výběr!

Nejlepší záběry vybíral a ohodnotil SCOTT STULBERG fotograf a instruktor online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz v kurzu TVÁŘÍ V TVÁŘ - fotografujeme portrét spolu s Monikou Banas, který opět budeme otevírat na podzim 2018.


Všem děkujeme za účast a výhercům gratulujeme!


I. MIESTO - Edita Šidélková
Tento záber hovorí sám za seba. Nič podobné v súťaži nebolo. Pri tomto zábere sa zastavíte a zahľadíte sa naň, pretože vás vtiahne... a prinúti vás uvažovať... skrátka vám zaplní všetky zmysly. Zatvorené oči... naklonená hlava... kapucňa... krásny prevod do čiernobiela... detaily na tvári... proste tu všetko funguje. Veľmi nezvyčajné, veľmi pôsobivé a nezpochyby to naj v súťaži!
This image speaks for itself. Nothing else like this was entered. And it has total stopping power. Anybody looking at this would obviously not be looking away for a little bit because this image pulls you in… makes you wonder... is just a complete sensory overload. The eyes closed… the face tilted… the soft light... the hood… the beautiful black and white conversion... the detail in the face, everything about it works. Very unusual. Very powerful… and without a doubt… the best image in the contest!

(c) Edita Šidélková

II. MIESTO - Angelika Kopják
Ďalší veľmi provokujúci záber. Myslieť mimo zabehané koľaje a skúsiť niečo iné, to je to, čo spôsobí, že si vás ostatní všimnú. A toto je nepochybne iný spôsob myslenia, s nezvyčajnou perspektívou a odrazom. Neočakávate z takého tmavého záberu jej chrbta, že uvidíte takúto krásnu farebne pomaľovanú tvár... spolu s tým pôsobivým výrazom... ako sa pozerá sama na seba. Skutočnosť, že je tvár je ostrá a zvyšok záberu rozostrený a fakt, že to bolo takto elegantne a premyslene nakomponované, to je to, čo túto fotku oddeľuje od zvyšku. Úplne iné, odlišné... to je to, o čom fotografovanie je!

Another very thought-provoking image.  Thinking outside of the box… trying different things is what is going to make you noticed. This is obviously a completely different way of thinking… with that unusual  perspective and reflection. You don’t expect… from such a dark image… of the back of her,  to have a beautiful colored face…. with that powerful expression… looking back at herself. The fact that that is sharp… and the rest of the image is blurry is what sets it apart. And the fact that it was composed so elegantly… but thoughtfully. Absolutely different… this is what photography is all about!

(c) Angelika Kopják

III. MIESTO - Belli Hornak
Ďalší skvelý záber. Veľmi provokatívny. Skvelý uhol... a použitie rozostrenia, kedy je zaostrené prakticky iba pravé oko a nič iné. Svetlo, dokonca aj na pozadí... spôsobilo, že tento záber na vás priam vyskočí... a donúti vás sadnúť si a uvažovať. Fotiť takto zblízka je niečo, čo robím naozaj rád... a je to naozaj osobné. Napomáha nám to získať pocit, že vieme, kto táto osoba je a o čom asi môže rozmýšľať.Definitívne to tu funguje a to rozostrenie tomu dodáva ešte viac pôsobivosti. Páči sa mi aj tónovanie, absencia farby tomu prospieva a robí tento záber ešte provokatívnejším a pôsobivejším. Dobrá práca!
Another great image. Very thought-provoking. Excellent camera angle… and use of camera blur… getting pretty much the right eye in focus and almost nothing else. The lighting even on the background… was done specifically to make this image really jump out at you… and make you sit and wonder. Shooting in so close… something that I love to do… is what I call up close and personal. Gives you such a sense of who the person is and what they might be thinking about. Definitely works in this image… and all of the blur makes it all that much more powerful. And love the toning, the absence of color really makes this image so much more thought-provoking and  definitely gives it a lot of stopping power. Good stuff!

(c) Belli Hornak





HONORABLE MENTIONS
Fantastic work, everyone!
(c) Gabriela Valentová
(c) Bára Blahová
(c) Marek Lokaj
(c) Silvie Švecová
(c) Martin Dvořák

A POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE - Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1. místě), aby nás kontaktoval na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže. Děkujeme!


PPSOP.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.