30. 9. 2018

Soutěžní téma na měsíc ČERVENEC-SRPEN / JÚL-AUGUST 2018 - vyhodnocení

Přinášíme BEST SHOTS OF JULY-AUGUST 2018 - nejlepší záběry za měsíc červenec-srpen 2018 z těch, které jste nám na téma "ZLATÁ HODINKA V KRAJINĚ" vložili na naši Facebook-ovou stránku. Do užšího kola jich postoupilo 17 a tu je finální výběr!

Vybíral, ohodnotil a okomentoval LUBO SLUNSKÝ! A pokud chcete proniknout do tajů krajinářské fotografie, máte jedinečnou šanci, online kurz KRAJINA KOLEM DOKOLA začíná již tento pátek 5.10.2018. Přihlásit se můžete ZDE! Nenechte si ujít podzimní termín tohoto kurzu!

A pokud s námi chcete soutěžit i v měsíci září, nezmeškejte uzávěrku - fotky můžete vkládat už jen DO DNĚŠNÍ PŮLNOCI (30.9.2018). Téma zní "Portrét s využitím brýlí", více info zde.

Děkujeme všem za účast v prázdninové soutěži a vítězům gratulujeme!

Slova hodnotitele:
Dlužno podotknout, že celá řada autorů v kolekci fotografií nesplnila podmínky „Zlaté hodinky“ a místo toho nafotila rozmanité západy slunce s vypáleným slunečním kotoučem nebo „hvězdičkou“. Kam se poděly ty zlatisté tóny světla těsně před západem anebo po východu slunce a využití dlouhých stínů, které jinak budeme v krajině velice těžko hledat? Řada autorů sklouzla do fotografování siluet, jinak i velice dobrých, ale majících místo někde jinde.


I. MÍSTO - Karol Važan
Záběr s velmi silným mysteriózním nádechem, který dotvářejí poslední okamžiky zlaté hodinky v kombinaci s osvětlením modré hodinky v oblacích a na zemi. Hrad jakoby se vznášel v přibližující se tmě. Skvěle orámováno chodníkem, porostem, vodní hladinou a zbytky sněhu. Nakonec i ty labutě snímek perfektně doplňují.

© Karol Važan

II. MÍSTO - Lenka Rondevaldová
Nápadité rybářské zátiší vymezeno v popředí rybářským nářadím a zobrazeno v posledních paprscích slunce. Výborně doplněné červeným člunem šikovně nasvíceným proti tmavému pozadí. Dramatická obloha vyhrožuje, že za chvíli nebude nic vidět.

© Lenka Rondevaldová

III. MÍSTO - Jiří Cetkovský
Typické zpracování městské krajiny v čase zlaté hodinky, kde bílé stavby „chytají“ světlo z šikmých paprsků zapadajícího slunce a společně s oblohou přispívají k pohodové poklidné atmosféře. Skladba obrazu je velmi dobře doplněna tmavšími spodními kouty a rozlehlou umírněnou vodní hladinou v oparu.

© Jiří Cetkovský

ČESTNÉ UZNÁNÍ - Magda Novohradská, Radoslav Vnenčák, Olga Dvořáková
Fotografie z čestných uznání výrazně přispívají k rozmanitosti námětů snímků oceněného výběru a dokazují, jak mnohotvárné může být námětové zpracování zlaté hodinky v krajině.

© Magda Novohradská
© Radoslav Vnenčák
© Olga Dvořáková
POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE!
Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1. místě), aby nás kontaktoval na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže. Děkujeme!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.