26. 2. 2019

Soutěžní téma na měsíc LEDEN / JANUÁR 2019 - vyhodnocení

Přinášíme BEST SHOTS OF JANUARY 2019 - nejlepší záběry za měsíc LEDEN/JANUÁR 2019 z těch, které jste nám na téma "BÍLÁ KRAJINA" vložili na naši Facebook-ovou stránku. V soutěži bylo 111 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 19 a tu je finální výběr!

Vybíral, ohodnotil a okomentoval náš instruktor Lubo Slunský! A pokud chcete proniknout do tajů krajinářské fotografie, máte jedinečnou šanci, náš online kurz KRAJINA KOLEM DOKOLA začíná v pátek 8.3.2019 - přihlašte se ZDE! Nenechte si ujít jarní termín tohoto kurzu!

"Autoři, kteří dostali chuť a odvahu se soutěže zúčastnit, sesbírali dohromady 111 fotografií. Musíme říci, že část z nich poněkud „ujížděla“ tematicky, ale značná část fotografií trpěla typickými neduhy zimních záběrů, jako jsou snímky, které nazýváme „šeďáky“ (postrádají kontrast, z hlediska prostoru jsou naprosto „ploché“, bílá není zdaleka bílá atd.) Některé z nich byly téměř zdařilými pokusy o zobrazení technikou High Key, chyběla jim však potřebná čistota provedení a zajímavost, takže jsme je nemohli vybrat. Dalším typickým nešvarem byly silně modré fotografie, neboť autoři poněkud podcenili fakt, že fyzika se nedá oblbnout a když se potká modrá obloha s bílým sněhem, tak i ten sníh je nakonec silně modrý. Nakonec jsme vybrali 19 fotografií do užšího výběru. Ani zde jsme neměli jednoduchou situaci, neboť jsme nechtěli vybírat více fotografií od jednoho autora, abychom do výběru dostali více autorů. Omlouváme se těm, kteří měli více výborných snímků, které se do užšího výběru nedostaly, i když byly lepší, než snímky, které tam jsou."

Nakonec jsme vyhodnotili vítěze - gratulujeme!


I. MÍSTO - Vladimír Koukal
Pěkně stylizovaná fotografie z doby „Zlaté hodinky“, vyniká atmosférou, uspořádáním výrazových prvků, osvětlením i prostorem.
(c) Vladimír Koukal

Výherce od PPSOP.cz získavá:
📌 knihu o fotografování autora Bryana Petersona
📌 slevu 50% na kterýkoliv ONLINE fotokurz z našeho portfólia
📌 postup do finále ankety FOTOGRAF / FOTKA ROKU 2019



II. MÍSTO  - Lidka Polišenská
Jedna z mála fotografií, která vyniká výbornou skladbou obrazu s až téměř pohádkovým osvětlením a zobrazením prostoru ve večerním (nočním) světle.
(c) Lidka Polišenská

III. MÍSTO - Lucka Šiprová
I když se jedná o specifický krajinný detail, oceňujeme výběr a uspořádání hlavních výrazových prvků, které nenechávají nikoho na pochybách, že je to „zima jak má bejt“.
(c) Lucka Šiprová

HONORABLE MENTIONS (čestná uznání) - Martin Dvořák, Martin Kučera a Tony Hidenname
Zde jsme svedli těžký boj s možným počtem oceňovaných snímků, protože jsme chtěli vyzvednout některé zajímavé fotografie, takže jsme trochu sklouzli i do oblasti krajinných detailů. Nakonec jsme vyhodnotili:
(c) Martin Dvořák
(c) Martin Kučera
(c) Tony Hidenname


Nechť se i vám fotografie líbí!

Lubo, instruktor kurzu KRAJINA KOLEM DOKOLA
PPSOP.cz


A POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE - Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1. místě), aby nás kontaktoval na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže. Děkujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.