16. 12. 2019

Adventní kalendář 2019 - den 16/24

Otevíráme šestnácté okénko našeho online adventního kalendáře! V něm postupně odkrýváme výběr 23 (+ 1 náš vánoční pozdrav) fotografií s příběhem od našich fanoušků, kteří se zúčastnili naší výzvy a poslali nám své záběry. Autorem šestnácté fotografie a šestnáctého příběhu je...



... IVA ULLRICHOVÁ!

© Iva Ullrichová
Příběh k fotografii:
"Poprvé jsem ten strom viděla, myslím, o Velikonocích v roce 1984. Nejprve v dálce na kopci a potom i zblízka, na dotek. To jsem tehdy přijela na výlet z Ostravy a ještě netušila, že za necelých pět let se budu stěhovat, strom se mi přiblíží na (zhruba) 6 kilometrů a že u něj budu pečená vařená :-) V posledních letech se totiž za ním vydávám často, rodina se ptá, že jako „zase u stromu?“ a i vy jste ho už asi ode mne viděli na mnoho způsobů – ve fotoprojektu, v kurzech, v soutěžích... Mám ho zkrátka ráda.
Toto je jeden ze snímků nafocených v březnovém tématu číslo 9 „modrá hodinka“ - a musím říci, že tehdy mi to vážně připadalo jako vítězství vůle a ducha nad hmotou a okolnostmi anebo spíše jako neuvěřitelné z pekla štěstí. Bylo totiž hnusně a šedivo a zataženo a bylo tak týden předtím i týden potom. Prostě pořád a beznadějně. Do projektu fotím hlavně o víkendu a jediná možnost, jak snímek pořídit, byla v sobotu před snídaní. Všichni si ťukali na čelo a ani já jsem nijak zvlášť nevěřila, že by se mohlo vyčasit, ale natáhla jsem si statečně budík a ráno - sice bez nadšení, zato se stativem - vyrazila ke stromu...
..a hle - nebesa se slitovala a dopřála mi necelou půlhodinu velice zvláštního světla se zřetelným pruhem mezi zemí a velmi těžkými mraky, které počkaly a dolů s žuchnutím dopadly až chvíli po východu slunce. A já se mohla šťastně vrátit zpátky do teplé postele.... a před usnutím v duchu ještě poděkovat Monice a vůbec celému projektu za fotku, ke které se budu ráda vracet a která, jako častokrát, vznikla jenom díky tomu, že mne někdo vytlačil ze zajetých kolejí někam úplně mimo komfortní zónu."


HLASUJTE PRO FOTOGRAFII!
Ve 12 hodin (dnes 16.12. 2019 v poledne) se tato fotografie objeví jako příspěvek na Facebook-ové stránce PPSOP, kde jí můžete dát svůj hlas prostřednictvím "like". Hlasy pro tuto fotografii se započítávají pouze dnes a to do 22:00 hodin. Na Štědrý den vyhlásíme vítěze, který v denním hlasování získal nejvíce "like"!


🎄PERFEKTNÍ FOTO VÁNOCE 2019🎄
SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón ROZBALTO25. Platí od 9.12.2019 - 23.12.2019! Více info ZDE!

Harmonogram našich kurzů v roce 2020 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.