19. 12. 2019

Adventní kalendář 2019 - den 19/24

Otevíráme devatenácté okénko našeho online adventního kalendáře! V něm postupně odkrýváme výběr 23 (+ 1 náš vánoční pozdrav) fotografií s příběhem od našich fanoušků, kteří se zúčastnili naší výzvy a poslali nám své záběry. Autorem devatenácté fotografie a devatenáctého příběhu je...



... VLASTIMIL BABICKÝ!


© Vlastimil Babický
Příběh k fotografii:
"Tady ty kytičky jakoby vznášející se v prostoru jsem nikdy nevěděl jak to ti lidé dělají a vlastně jsem na to ani neměl techniku. Až v kurzu „Záhada blesku odhalena“ jsem vlastně trochu pronikl do tohoto tajemství. Provizorní ateliér jsem si udělal před mojí kanceláří téměř identicky jak to provedl Bryan - kartonová krabice (snažil jsem se sehnat tu nejhlubší), výstelka papírem A4, podnos z bílého plexiskla, který jsem pořídil krátce předtím v jednom čínském bazaru. Když jsem fotil, ve městě byly oslavy a všechna květinářství byla zavřena, ale posloužil krásně kvetoucí oleandr za domem. Zelené listy jsem namixoval cikcak s růžovými okvětními lístky na plexiskle. Nejdříve jsem si vše změřil bez blesku, pak s nasazeným bleskem Sony HVL-F45RM upravil výkon a vzdálenost (nejmenší co to šlo). Pak jsem blesk sundal, vložil do krabice pod plexisklo s květy a lístky a vysunul ještě rozptylku (kvůli rozprostření světla a ještě malému snížení výkonu). Na fotoaparát jsem nasadil druhý blesk Sony HVL-F20M, který posloužil zároveň jako ovladač, také se spuštěnou rozptylkou. Fotil jsem z ruky s manuálním ostřením. Tady už to potom bylo trochu hraní si, jelikož jsem ještě musel několikrát upravovat výkon spodního blesku, aby výsledný efekt byl co nejlepší."


HLASUJTE PRO FOTOGRAFII!
Ve 12 hodin (dnes 19.12. 2019 v poledne) se tato fotografie objeví jako příspěvek na Facebook-ové stránce PPSOP, kde jí můžete dát svůj hlas prostřednictvím "like". Hlasy pro tuto fotografii se započítávají pouze dnes a to do 22:00 hodin. Na Štědrý den vyhlásíme vítěze, který v denním hlasování získal nejvíce "like"!


🎄PERFEKTNÍ FOTO VÁNOCE 2019🎄
SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón ROZBALTO25. Platí od 9.12.2019 - 23.12.2019! Více info ZDE!

Harmonogram našich kurzů v roce 2020 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.