6. 12. 2019

Adventní kalendář 2019 - den 6/24

Otevíráme šesté okénko našeho online adventního kalendáře! V něm postupně odkrýváme výběr 23 (+ 1 náš vánoční pozdrav) fotografií s příběhem od našich fanoušků, kteří se zúčastnili naší výzvy a poslali nám své záběry. Autorem šesté fotografie a šestého příběhu je...




... LENKA RONDEVALDOVÁ!

© Lenka Rondevaldová
Příběh k fotografii:
"Jeden den v létě byl jako každý jiný jen s rozdílem, že manžel finišoval práci u bazénu. Na obloze pár mráčků, jinak sluníčko. Měli jsme radost, že u bazénu už to začíná být upravené a ten výhled na pastvinu k nezaplacení.
V tento den jsem vyfotila dvě fotografie, první byla tedy ta na ukázku hotové práce ve dne, kdy svítilo sluníčko a druhá je pořízena o pár hodin později.
Večer se zatáhlo a přišly blesky. Vždycky mě lákalo nějaké blesky vyfotit, ale ve městě mi to moc nešlo. Tohle jsou první blesky na ranči a vůbec první blesky takhle, alespoň pro mě, podařené. Foceno je to ze společenské místnosti, které říkáme hospoda. Věděla jsem hned odkud budu fotit. Stačil stativ a dálková samospoušť, pak už jen trochu štěstí, které tentokrát stálo na mé straně. Pak už přišla jen veliká radost a hrdost.
Zjištění, že jsou tady nejen nádherné východy, západy, mlhy a co jsem nečekala, že i nádherné bouřky, bylo opravdu krásné. S oblibou říkám, že tady je suchá bouřka. Neprší a všude se blejská. Bouřka tady byla už několikrát, zažila jsem i jen mrak, kde lítaly blesky a ani nebouřilo a nepršelo a zbytek nebe byl hvězdný, ale tahle má u mě velkou hodnotu a vždycky budu vědět, že byla první, ta s tím bleskem nad bazénem.
Teď už i okolí změnilo ráz a pořád se tu něco děje. A můžu říct, že jsem velmi ráda, že jsme tak velké rozhodnutí udělali. Mám tu svůj klid na focení a pro mě není nic krásnějšího než být obklopena přírodou a zvířaty. S blesky i bez."


HLASUJTE PRO FOTOGRAFII!
Ve 12 hodin (dnes 6.12. 2019 v poledne) se tato fotografie objeví jako příspěvek na Facebook-ové stránce PPSOP, kde jí můžete dát svůj hlas prostřednictvím "like". Hlasy pro tuto fotografii se započítávají pouze dnes a to do 22:00 hodin. Na Štědrý den vyhlásíme vítěze, který v denním hlasování získal nejvíce "like"!

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.