26. 2. 2020

FOTOsoutěž - nejlepší záběry za měsíc LEDEN / JANUÁR 2020 - vyhodnocení

Přinášíme vyhodnocení soutěže - BEST SHOTS JANUARY 2020 - nejlepší záběry za měsíc LEDEN / JANUÁR 2020 z těch, které jste nám na téma "ZKUSIL/A JSEM TO KREATIVNĚ" vložili na náš Facebook-ovou stránkuDo soutěže přišlo 165 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 31 a tu je finální výběr!

Nejlepší záběry vybíral a ohodnotil fotograf PATRIK BANAS - instruktor našich ONLINE fotokurzů, mimo jiné i žhavé hvězdné novinky "Dlouhá expozice ve dne i v noci!"


PARTNER SOUTĚŽE A CENA PRO VÍTĚZE
Ceny do soutěže na měsíc leden/január věnovali PIXIEN PHOTO WORKSHOPS - profesionální fotografové a zkušení instruktoři s pozitivním přístupem - Monika a Patrik Banas

1. místo - voucher v hodnotě 5.000 CZK/ 200 EUR na workshop dle vlastního výběru* a postup do finále ankety PPSOP.cz Fotograf/Fotka roku 2020 s možností vyhrát další zajímavé ceny

2. místo - 1h online mentoringu (individuální konzultace) - zhodnocení portfolia, zpětná vazba k fotografiím, minikurz - úpravy v LR, aj. - dle vašich potřeb a výběru v hodnotě 1000 CZK

3. místo - Fine Art print 1 vaší fotografie ve velikosti A4 v hodnotě 350 CZK


I. MIESTO
LENKA RONDEVALDOVÁ

Proste... kreatívne! Skvelé zachytenia nezvyčajného pohybu a veľmi dobrý balans medzi rýchlosťou uzávierky - rotácia lopty a mrazivý efekt na prúdoch vody - a zvolenou clonou - krásny bokeh v pozadí. Zaujímavý nápad a výborne zrealizovaný! Priznávam, že nie som fanúšik tejto matnej načervenalej úpavy, ale fotka samotná si zaslúži prvé miesto. Gratulujem, Lenka!

(c) Lenka Rondevaldová

II. MIESTO
KVĚTA TRČKOVÁ


Jednoduché veci bývajú prekvapivo výrazné a tento "dvojportrét" ma veľmi zaujal a to napriek tomu, že ja mám radšej farby a portréty nie sú tak úplne moja parketa. ALE! Zadanie bolo "Skúsil/a som to kreatívne" a tento záber vynikol tým, že tu nebola použitá žiadna z tých rôznorodých techník (maľovanie uzávierkou, multiexpozícia atď.) aké sme videli na ostatných fotkách, nie, tento záber je kreatívny najmä nápadom spojiť dve tváre v jednom ráme a z každej ukázať len polovicu a pritom zložiť celú "tvár" - skrátka, toto je kreatívne kompozíciou! Skutočne skvelé oko (oči ;-)) Květo!

(c) Květa Trčková

III. MIESTO
MICHAL KASCHPI PLECITÝ

Skvelé a fotogenické miesto, ktoré robí túto fotku už na prvý pohľad vizuálne zaujímavou, pretože tu silnú rolu hrajú línie ako prvok dizajnu a taktiež rámovanie v rámci rámu fotky. Ale, hlavne hrátky s modelom a čiastočnou expozíciou, kedy sa postava objavila pred objektívom len na časť exponovania vytiahli tento záber o minimálne o jednu úroveň vyššie oproti "zvyčajným". Zhrnuté - silné grafické prvky v kombinácii s "ľudským" elementom - to je definitívne kreatívne a patrí ti veľký palec hore, Michal!

(c) Michal Kaschpi Plecitý


HONORABLE MENTIONS | ČESTNÉ UZNANIA

MARTIN KUČERA

Skvelo technicky nafotené zábery v precízne dokončenom postprocesingu. Páči sa mi výsledný efekt aj celková "chrumkavá" ostrosť a kompozícia. Kyslo šťavnaté! Bravo, Martin.
(c) Martin Kučera

KAREL ŠTOREK

Neviem presne prečo, ale atmosféra mestského ruchu so všetkým tým "ponáhľaním sa" a zhonom v kombinácii so statickou električkou tu jednoducho pôsobí super! Páči sa mi aj uhol pohľadu, pretože to znásobuje pocit, že fotograf je tu  stoicky pokojný a skrátka "nad vecou" všetkého toho mestského chaosu v podvečernej dopravnej špičke. Urobil si to výborne, Karle!
(c) Karel Štorek

PETER POCHYLÝ

Veľmi neobyčajná multiexpozícia a naozaj zaujímavá fotka v dobre zvolenej "starej" úprave! Výrazné (multi) ruské koleso tu priam rozhýbalo tento záber - je to iné a nezvyčajné, proste naozaj kreatívne! Skvelá práca, Petře.
(c) Peter Pochylý

ZDENA FEJFAROVÁ

Toto sa mi páči, výborné vuyžitie protisvetla, ktoré nielen že presvietilo toto veľké priesvitné koleso, ale taktiež umožnilo vznik siluety tohoto človiečika uprostred výrazných kruhov - to sa tu riadne rozbehlo! Výborné, Zdeno.
(c) Zdena Fejfarová

Všem děkujeme za účast a výhercům gratulujeme!


Chcete se i vy zúčastnit soutěže o PPSOP.cz Fotografa/Fotku roku 2020? Tak neváhejte a nahrajte fotky do aktuální soutěže na měsíc ÚNOR / FEBRUÁR 2020, jejíž téma zní: "NĚMÁ TVÁŘ - PORTRÉT ZVÍŘETE". Fotografie v počtu 1-3 prosíme vkládejte jako příspěvek přímo na zeď na Facebook-ovou stránku PPSOP do  1.3. Více o aktuální fotosoutěži ZDE!


PPSOP.cz


POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE!
Prosíme výherce soutěže (autora fotografie na 1., 2. a 3. místě), aby nás kontaktovali na mail info@ppsop.cz, výhru je možné uplatnit do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže (teda do 25.3.2020). Děkujeme!

* Voucher se vztahuje na jeden konkrétní termín jednoho z workshopů v Holandsku, Toskánsku nebo v Provensálsku v roce 2020 vyhlášených na stránce pixienphotoworkshops.com. Výhru je možné nárokovat přímo u Pixien Photo Workshops do 1 měsíce od vyhlášení výsledků soutěže na daný měsíc, pokud se výherce do té doby neozve, výhra propadne. Výhru není možné vyplatit v hotovosti, v případě zrušení workshopu není možné si výhru nárokovat, je však možné ji uplatnit na jiný workshop z výše uvedených. PPSOP.cz nepřebírá žádné závazky v souvislosti s uplatněním výher. 

1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.