2. 5. 2012

Bude mi smutno | Aja, Liberec


Jak jste si již jistě všimli, zpětná vazba je velmi důležitým pilířem našeho způsobu vzdělávání ve Škole Perfektní Fotografie. Proto se s vámi rádi podělíme o email, který jsme dostali od studentky z prvního kurzu. Aja laskavě souhlasila se zveřejněním své zkušenosti s PPSOP.cz a s ukázkou svých fotek, které nafotila na základě zadání během kurzu.

Ať už to je jak je,  jedno vím jistě. Už to nikdy NIKDY nebude jako dřív. Bavilo mě fotit, jsem naprostý amatér, co si ke kompaktu přál první DLSR a protože mám milujícího muže, sen mi splnil. Ale  focení s velkým CANONEM  nebylo tak snadné, jak jsem si zprvu myslela. Automatika a  použití předvolených režimů to jistili.  Sice jsem si pročetla (zběžně) kousek příručky, stejně jsem ty zelená čísla a čárky v hledáčku ignorovala. Přece mám dobrý foťák, tak to zvládne. A nějaké manuální nastavení? Vyšší dívčí, na to bych si nikdy netroufla.
   Na webu jsem si občas hledala informace, rady a postupy náhodně náhodně podle toho,   co mě zajímalo.
   Přišlo diskusní fotografické fórum a maminkovský web, kde jsem poprvé slyšela o Bryanovi a PPSOP. Hltala jsem jejich čtivé texty a snažila se "vypotit" co nejlepší snímky.
   A pak to přišlo.  Škola PPSOP.cz se otevřela i pro Čechy a Slováky. Jsem nadšená. Teď začalo pravé tóčo.   Ze čtivéto textu nebyl problém pochopit  expozici a hned od první lekce mám  99% snímků na plný manuál. Před pár týdny bych tomu sama nevěřila.



   Přišlo první  lámání chleba - první fotky, ukaž co umíš a vyprávěj, proč právě tento snímek. Pochvala spolu s povzbuzením instruktorů, pěkné fotky kolegů studentů, to je myslím dobrý hnací motor.  Dostali mě, lapili mě, lítám v tom až po uši. Fotím ve dne, fotím ještě než vyjde slunce, fotím když zapadá, fotím za sluníčka, fotím v dešti. Fotím už i ze spaní. Jedu autem a rozhlížím se, jaké je světlo a říkám si "teď by to šlo" a je mi jasné, že když nezastavím a nenafotím aspoň pár snímků, budu pak hořce litovat nevyužití přírodou hozené rukavice.  Fotím, protože chci.  Chci každým týdnem fotit líp a líp. Dík PPSOP.
   Člověk je od podstaty líný a tím, že je  kurz "Naučte se exponovat kreativně" je tak dlouhý a intenzivní, mám týden na to věnovat se jednomu tématu.  To je dost dlouhá doba na pořádné procvičení, zaroveň to člověk jen tak nehodí za hlavu,  když má šibeniční termín pro odevzdání výsledků. A když si s něčím nevím rady, naši instruktoři rádi poradí.
   Vysloužit si Bryanův titul "perfektní záběr" není zadarmo.  Za 7 týdnů mám kolem 5000 snímků.  Uf.  Ne vše se povede, ne vždy spolupracuje počasí, někdy člověk sám cítí, že to ještě není to pravé a nejde se spokojit s polovičatým výsledkem, sebere se a jde nafotit znovu.  A nejen já, fotíme celá rodina - někdo před objektivem, jiný za  ním, a děti samy mají super nápady. Dík že to se mnou vydrželi.
   Ještě jednou dík že máme tu možnost učit se od profíka. Je mi smutno, že už to všechno končí. Bryane, Patriku, dík za všechno a nashle v dalším pokračování.
Přidáte se k nám?


Aja, Liberec










1 komentář:

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.