21. 5. 2014

Najlepšie zábery za mesiac APRÍL 2014

Téma: Krajina v extrémnych svetelných podmienkach

Fotografie hodnotili naši inštruktori kurzu Krajina kolem dokola Miro a Lubo.

KRAJINA KOLEM DOKOLA - objavte skutočnú krajinársku fotografiu! Interaktívny kurz - zadania sa menia podľa ročného obdobia
inštruktor Miro Pfliegel / Lubo Slunský
dĺžka kurzu 8 týždňov - kurz prebieha v dvojtýždennom intervale, k dispozícii sú 4 lekcie kurzu a 2 týždne na nafotenie každého zadania
VIAC INFO

Hodnotenie témy na APRÍL 2014 "Krajina v extrémnych svetelných podmienkach":
V kolekci měsíce duben se sešlo mnoho fotografií s nočním osvětlením. Noční osvětlení vyvolává dojem zvláštní atmosféry samo o sobě, fotografie s ním se vyskytují méně frekventovaně, než jiné typy fotografií a fotografové se velmi snadno dostávají do pasti dokumentární fotografie se zvláštním nasvětlením.
V kolekci se vedle krajinných detailů objevily i náznaky makrofotografie, což zrovna nezapadalo do vymezení tématu a proto nebyly zvlášť hodnoceny.
Je asi škoda, že velmi sporadicky byla zastoupena černobílá fotografie a není bez zajímavosti, že její reprezentanti patří v dubnové kolekci k těm lepším. Totéž bychom mohli říci o fotografiích monochromatických anebo téměř monochromatických.
Značná část záběrů zachycuje západ či východ slunce, které se snaží navodit romantickou atmosféru, ale ve většině případů se výrazově nedostanou za hranice běžného klišé.
V kolekci jsme však objevili celou řadu výborných fotografií námětově zapadajících do tématu a i když bylo dost náročné vybrat právě ty, které bychom mohli nazvat nejlepší, často jsme se přeli s cílem nepoškodit jiné fotografie, mimořádně zajímavé. Je však potřebné si stále uvědomovat, že každé hodnocení je subjektivní a je jakýmsi zrcadlem poroty.

© Erika Koštialová

© Jiří Kříž



© Lukáš Ryant

© Marek Hreško

© Michal Matuška



© Patrik Mládenek

© Peter Nagy

© Roman Kavulič

© Věra Kudrnová

© Witas Vít Černý

© Zbyněk Cincibus

© Zdeněk Zapletal
S přáním hezkého dne,

instruktoři kurzu KRAJINA KOLEM DOKOLA
Těšíme se na vás!


Ďakujeme všetkým autorom za účasť!

PPSOP.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.