1. 12. 2016

Adventní kalendář 1/24

Otevíráme první okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém vám budeme postupně odkrývat výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během kurzů!



Autor fotografie: Olga Dvořáková
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson/Patrik Banas

Komentář autora fotografie:
"Už dlouho jsem chtěla vyzkoušet blesk v krabici a bílou desku. Neměla jsem sice bílé plexisklo, ale použila jsem tenkou bílou podložku na modelování z umělé hmoty. Do krabice vyložené bílým papírem jsem dala blesk na dálkové ovládání a snížila jeho výkon metodou pokus omyl. Protože nemám druhý blesk a v sáňkách foťáku byla druhá část dálkového odpálení, musela jsem použít dostupné světlo z okolí a zvýšit ISO. Bohužel jsem neměla v tu dobu stativ, tak jsem riskla fotit z ruky i s poměrně dlouhým časem. Ale výsledek mě příjemně překvapil. 
Expozice s preferencí clony, objektiv na 24 mm, kompenzace exp. +2/3, WB automatické. Blesk manuální, dálkově odpálený."

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
"S týmto záberom si nám pripravila naozaj veľké prekvapenie a rozlúčila si sa s kurzom tým najlepším, lebo toto je úžasný záber listov - obrovská pochvala, sme radi, že si si skúsila túto techniku a poradila si si technicky aj s nie úplne kompletnou výbavou ... a prezieravo si pochopila, že tu budú dobre vyzerať objekty, ktoré sú tenké a je ich možné presvetliť - aby to svetlo blesku zo zpodnej strany "cez ne" prešlo a taktiež také, ktoré majú pekný tvar a farbu ... a určite si sa pohrala aj s ich rozložením a kompozíciou, však!? Technicky si to urobila šalamúnsky a veľmi správne si umiestnila blesk zospodu, zatiaľ čo z hornej strany si využila svetlo z okolia a zámerné preexponovanie ... "



A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25% na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2016 - 15.12.2016! Více info zde.

Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2017 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.