21. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 21/24

Otevíráme dvacáté první okénko adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme fotografie od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!




Autor fotografie: Vlastimil Babický
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson/Monika Banas

Komentář autora fotografie:
V lekci se hovořilo o barvách duhy a tak mě napadlo je všechny zobrazit. Na nebi bych se duhy asi nedočkal, tak jsem si ji udělal doma v kuchyni. Na stůl jsem postavil vedle sebe vertikálně 6 pastelek s barvami duhy a mezi ně a fotoaparát ještě jednu pastelku horizontálně, na kterou jsem nakapal kapku vody (ideální barva pastelky by byla zcela bílá, ale bohužel jsem měl k dispozici pouze pastelku barvy takové béžovobílé - správně by to mělo naznačovat, že bílá se láme na všechny barvy duhy). A pak už zbývalo jen si hrát a hledat tu správnou polohu a kompozici. Ohnisko je 200 mm, použil jsem makropředsádku 10 dioptrií a zleva jsem si ještě přisvítil - to jsou ty světelné body v kapce na každé pastelce. Ostřeno do kapky.

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
Tato fotka je jednoduše perfektní, vymyslel jsi to úplně super. Využil jsi tu nejen barvy, ale i linie, perfektní kompozici, odrazy v kapce,... Je vidět, že rozhodně nejsi začátečník, přesně víš, co se svým fotoaparátem chceš dosáhnout, velmi dobře sis to promyslel, ... zkrátka ... tento záběr můžeme po každé stránce pouze jen pochválit, opravdu výborné...

A mimochodem, vánoční slevová akce pokračuje, momentálně je možné zakoupit všechny naše online kurzy na rok 2018 se slevou 15 % - více info ZDE!


Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.