20. 12. 2017

PPSOP Fotoprojekt 52/2017: týden 45-48

PPSOP.cz představuje FOTOPROJEKT 52!

O co přesně jde:

Fotoprojekt 52 je projekt, kdy je každý týden v průběhu roku vyhlášené nějaké fotografické téma a je jen na vás, jako ho zpracujete. Na jeho nafocení máte následující týden až do vyhlášení nového tématu. Vaše fotografie potom vložíte do fotografické skupiny, kde budete mít zároveň možnost si prohlédnout fotografie ostatních účastníků zapojených do Fotoprojektu. 

A zde jsou některé fotografie jako ukázky, jako si členové skupiny poradili s jednotlivými tématy ve Fotoprojektu 52/2017 - v týdnech 45-48


TÝDEN 45/52 - MONOCHROMATICKÝ
(c) Jana Halúzová
(c) Blanka Krausová
(c) Jitka Matyášová
(c) Tomáš Feller
(c) Daniela Komrsková


TÝDEN 46/52 - REKLAMA
(c) Vendula Vopálková
(c) Tereza Píchová
(c) Angelika Kopják
(c) Jan Venclik
(c) Andrea Zápotocká


TÝDEN 47/52 - ZAČÍNA PÍSMENOM P
Přátelé, prosím o pozornost, pismeno "P" mě pohltilo! Přidávám příspěvek pro projekt padesátdva. Protentokrát převážně psaný, protože photo... panečku... podívejte (sami). Panebože... přemýšlím, přemýšlím, přestávám pracovat a pořád přemýšlím... prázdno... proč ? "P" přece poskytuje počet příležitostí. Přesto... právě proto? ... pusto...
Pak to přijde... PRACOVNÍ PORADA! Počkám si a pak přidám photo! Pracovní porada - průser. Protáčím panenky. Photo podivné, prezentovatelnost pod průměrná , propadám panice. Pokusím PTÁKA! ... potvory protivné přelétavé! Pokus pořídit photo přestává působit potěšení. Pokud pokračování podobné, projekt 52 přeruším. Příběh pořád pokračuje... představivost pokulhává.
Podívejme se... před popelnicí pobíhá POTKAN. Podaří se photo? ... prd! ... potkan přestává pózovat - přebíhá pod pneumatiku porsche (byla to oktávka, ale...) používám porsche protože potřebuju pokračovat na "P" ! ;-)
Pak se přestávám pokoušet. Prochazka po parku? Putování přírodou, provětrám photoaparát. Přípomínám si proč photografuji... pro potěšení!!! Prázdné potulování po parku přináší plody. Povoluje pocit podrážděnosti. Pak potkam předmět pro photografii! Plný pytel prazdnych PETek.
Pravda, předvádět PETky portfoliu photografů..., přesto pěkná podívaná!
Pátý pokus, pořád prd! Přestávám plánovat. Počkám na pátek. Proč? Pomůže pátek pořídit pěkné photo? Pramálo. Připravím poutavé povídání, pak prominou pokulhávající photografii! Poutavou photografii příště... Připadá mi poněkud přehnané pokoušet se pracovat přes poledne. Proto přecházím poobědvat. ... a ejhle

POD vánoční koulí PROBÍHÁ PREZENTACE PODIVNÝCH výrobků ...
(c) Eva Havlasová
Prázdný pivný půllitr
(c) Vlastimil Babický

Posledná púpava
(c) Mária Ševecová

Prostě puberťák..
Pleť pokrytá pupínky. Polehává v poledne v posteli. Pohoda.. Po páté prosím o pomoc s pověšením prádla. Patrně předstírá potíže s příjmem pokynů, přičemž písničky poslouchá permanentně.. Proč se propánajána pitvoří a přiblble posunkuje.
Praštit? Pohladit? Perforovat popiskou? Popíjet panáky pálenky? Pomozte prosím před pomátnutím..
(c) Linda Šeborová

Pátek prvního prosince.
Putuji prodejnami – Pepco, Prior, Potraviny, Pekařství, procházím pasážemi. Pořizuji pomeranče, pórek, petržel, perníkový prášek, pečivo, pivo, pálenku, pánev, pekáč, párátka, prostírání. Přidávám pihovatou panenku, pastelky Progresso, pestrobarevné papíry, plechový parníček, piráta, ptačí pexeso, pohádky, plyšového papouška, pěkné pletené palčáky, pár pruhovaných ponožek, puntíkované pantofle, parfém. Pátrám po plavovlasé princezně Popelce. Pochoduji. Přízemí, první patro, potom páté. Pak pozoruji pány, paní poblázněně pádící, případně pomalu procházející. Počkám. Pokukuji, přihlížím. Pohyb. Popocházím pozpátku. Přikládám přístroj, pevné předloktí – puf, puf, puf – pálím. Proč? Prostě pako. Převládají předvánoční pocity, pohoda. Pískám píseň Purpura při přecházení parkoviště. Poté popíjím punč, prohlížím photo. Posílám pěkný pozdrav.
(c) Olga Dvořáková

PANÍ PRODAVAČKA PŘI PRÁCI
...poněkud posmutněla. Pokladna prázdná... potřebuje prodat plyšové pejsky, poníky, pandy, prasátka, ale pánové a paní pouze projdou, pozdraví, podívají se a pádí pryč... to pramálo pomůže... prosím, provětrejte peněženky a přispějte poslední peníz, pobízí přítomné... pomálu platné... prodávat plyšáky je prostě přetěžká práce...
(c) Michaela Nesvadbová

TÝDEN 48/52 - LAMPA
(c) Bohdana Vavřenová
(c) Zdenka J. Cintulová
(c) Marie Trochtová
(c) Milan Konečný
(c) Maty Petrášek


A tu nájdete výbery z predchádzajúcich týždňov:






Máte chuť sa k nám pridať?

ČOSKORO ZAČÍNAME NOVÝ ROČNÍK PROJEKTU - P52/2018!
Ak radi fotografujete, máte radi fotografické výzvy a radi by ste sa pravidelne stretávali s rovnako zmýšľajúcimi ľuďmi, pozerali si ich fotografie a prezentovali vaše, zapojte sa aj vy! Je to jednoduché, prihláste sa do  našej FOTOPROJEKT 52 | PPSOP.cz skupiny, vytvorenej na Facebook-u, prečítajte si jednoduché pravidlá skupiny a môžete začať! Pozvite do PPSOP Fotoprojektu 52 aj svojich priateľov, ktorí radi fotografujú, sú vítaní.


PPSOP.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.