6. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 6/24

Otevíráme šesté okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během našich online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Jitka Matoušková
Instruktoři kurzu: Monika Banas/Patrik Banas

Komentář autora fotografie:
Chrpa ve zlaté hodince. Protože fotím ráda přírodu, ale spíš detaily než krajinky, vybrala jsem dnes chrpu focenou v chrpovém poli, kterou jsem fotila ve zlaté hodince.Vyšla jsem si večer na procházku, že vyfotím zapadající sluníčko nad rybníkem, ale protože jsem měla ještě čas všimla jsem si modrého pole u silnice a tak jsem zamířila nejprve tam. Pozdní sluníčko krásně osvítilo modré kvítky a já nevěděla, který vyfotit dřív. Expozici jsem určovala z modrého nebe. Do komentáře dávám ještě fotku v protisvětle. Focení ve zlaté hodince se mi moc líbí,sluníčko dává hezké světlo a já mám pocit jakoby všechno okolo mě utichalo a připravovalo se ke spánku.K rybníku jsem bohužel už nedošla.Tak příště.

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
... svetlo nádherné, vidieť jemné tiene, ale nie je to nijako ostré ako uprostred dňa, vidieť teda, že to svetlo dopadá z boku a nielen na tých tieňoch, ale aj na tom, aký to má celé krásny zlatistý nádych, takže si si dala záležať. Použitá clona ti v kombinácii s použitým objektívom zabezpečila, aby si zaostrila na tú hlavnú aktérku tohoto záberu v popredí, zatiaľ čo tie ostatné dámy, to sú len také spoluherečky vo vedľajších úlohách a tie sa tam síce nachádzajú, ale sú rozostrené na pozadí. A ty si to týmto uložením nielen dobre urobila kompozične, ale zároveň to dodáva do záberu dve veci - prvá vec - dodáva to záberu hĺbku ...



A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2017 - 15.12.2017! Více info zde.

Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.