19. 11. 2019

Soutěžní téma na měsíc ZÁŘÍ / SEPTEMBER 2019 - vyhodnocení

Přinášíme vyhodnocení soutěže - BEST SHOTS OF SEPTEMBER 2019 - nejlepší záběry za měsíc září / september 2019 z těch, které jste nám na téma "PORTRÉT S EMOCEMI" vložili na naši Facebook-ovou stránkuDo soutěže přišlo 85 fotografií, do užšího kola jich postoupilo 17 a tu je finální výběr!

Nejlepší záběry vybíral a ohodnotil SCOTT STULBERG fotograf a instruktor online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz v kurzu TVÁŘÍ V TVÁŘ - fotografujeme portrét spolu s Monikou Banas. Portfolio našich kurzů je však mnohem širší, vyberte si ten svůj - nový Harmonogram pro rok 2020 je již dostupný ZDE!

VÍTĚZ ZÍSKÁVÁ:
📌 knihu o fotografování autora Bryana Petersona
📌 50% slevu na kterýkoliv ONLINE fotokurz z našeho portfólia
📌 postup do finále ankety FOTOGRAF / FOTKA ROKU 2019
(možnost získat fotokredit na našem blogu, FB stránce, v newsletter a vyhrát další zajímavé ceny!)


I. MIESTO - Tereza Píchová
Tento záber je skrátka v mnohom iný... po prvé preto, že sa nepozerá hore... a zamýšľate sam čo sa deje... ale potom si uvedomíte, že je to zachytený moment v čase... a on pravdepodobne ani nevie, že ho práve niekto fotografuje. Dlhšia rýchlosť uzávierky dodáva do záberu ďalší rozmer... neviete presne, čo sa tu deje, pravdepodobne proste drží dáždnik a nevenuje fotografovi žiadnu pozornosť... a aj keď je orez jeho hlávky naozaj radikálny, aj tak to funguje, pretože ten zaznamenaný pohyb tam je veľmi pôsobivý. Pozerajúc sa smerom dole... krásne nasvietené... moment v čase, ktorý teraz bude trvať navždy... a skvelý prevod do čienobielej. Páči sa mi to!
This image is so different in many ways... first because he’s not looking up… and you’re wondering what is going on… but you realize it’s a moment in time… possibly with him not even knowing his picture is being taken.   The slow shutter add so much dimension to the image… you have no idea what’s going on except he’s possibly holding an umbrella and paying no attention to the photographer… although his head is cropped pretty severely… it still works as the motion is so powerful.  Looking down… beautifully lit… a moment in time that last forever…and an amazing black-and-white processing job. Love this image!
(c) Tereza Píchová

II. MIESTO S EXTRA UZNANÍM -
Daša Sládková Petrovičová
Veľmi pôsobivý záber, ktorý pritiahne oko diváka, nech už to tak bolo plánované, alebo sa jedná o náhodu v perfektnom momente... to nikto nevie, ale nemyslím si, že je to dôležité! Skrátka tu máte toto nádherné malé dievčatko... jej krásnu tvár... jej ruky na skle... a uvažujete - o čom asi tak rozmýšľa? Čo sa deje vonku a čo sa deje vo vnútri tejto detskej mysle... pozerá sa mimo objektív... pohltená niečím vonku alebo je to niečo v jej vlastnom vnútri... krásne nasvietené, mäkké, krásne aj kompozične!
Just a very powerful picture that draws in the viewer. whether it was set up… or caught by accident at the perfect time… nobody really knows and I don’t think they really care. You have this gorgeous little girl… with his beautiful face… her hands on the glass… and you’re wondering what she’s thinking about? What’s going on outside and what is inside that young mind... she’s looking away and not at the camera... totally consumed by something close by or maybe it’s something else in her mind where she is in a trance... beautifully lit... soft... beautifully composed!
(c) Daša Sládková Petrovičová

II. MIESTO - 
Edita Šidélková
Definitívne provokatívne... a čiernobiele prevedenie tu "urobilo" záber, hoci si myslím, že je okolo tváre príliš málo detailov. Myslím si, že by sme mali vidieť jej vlasy o trochu viac, pretože takto je všetko úplne čierne. Ale prevod do ČB robí tento záber iným... veľmi tmavým a náladovým... zvlášť, keď má zatvorené oči a pootvorené ústa ukazujúc zuby. Niečo ako z dramatického filmu... kde hlavná hrdinka prechádza niečím náročným. Veľa emócií, veľa pocitov... ale skvelá póza a náladové svetlo... to spôsobilo, že tento záber vyčnieva!
Definitely thought-provoking… and the black and white just makes the image although I think having no detail around the face is a little bit too much. I think we should have been able to see her hair a little bit more because everything goes black. But black and white makes this image completely different… very dark and moody… especially with her eyes closed and her teeth showing. Something out of a very heavy drama movie… where the main actress is going through some very heavy stuff. Lots of emotion… lots of feeling… but the great pose with great soft and moody lighting... that makes this image really stand out!
(c) Edita Šidélková

III. MIESTO - Zdena Fejfarová
Tak, tu naozaj sú emócie! Toto máme na mysli, keď rozmýšľame o deťoch... úsmevy a šťastie... Vyzerá to, ako by bola zachytená točiac hlavou... s tými vlasmi vo vzduchu... skvelé svetlo... perfektný moment... až na tie prsty, čo dole vykúkajú! Ale, toto je záber, aký by každá mama chcela mať zarámovaný doma na stene a toto je to, o čom je fotografovanie - zachytenie perfektného momentu a jeho zmrazenie v čase. Krátka rýchlosť uzávierky tomu napomohla... a mne sa tento záber naozaj páči! Skvelá práca!
Well here is some emotion! This is what we think about when we think of kids... smiling and happy… Looks like she was caught swinging her head… with that hair flying… perfect light… perfect moment... except that fingers showing on the bottom! But, this is a shot that any mother would want framed in their home and this is what photography is all about - catching that perfect moment in time that you want to freeze forever.  Having that fast shutter speed is what did it,  and absolutely love everything about this image! Good stuff!
(c) Zdena Fejfarová

HONORABLE MENTIONS -  Lucka Šiprová, Zuzana Řebíčková Minxová, Gabriela Valentová
(c) Lucka Šiprová
(c) Zuzana Řebíčková Minxová
(c) Gabriela Valentová

Všem děkujeme za účast a výhercům gratulujeme!


PPSOP.cz


POZOR - NEPŘEHLÉDNĚTE!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.