16. 1. 2020

Téma Fotoprojektu 52 - HOĎ TAM TROCHU ČERVENÉ (3/52)

Přinášíme třetí téma Fotoprojektu 52/2020. Krásně se nám letošní rok rozbíhá, tak budeme rádi, když mu nedáte červenou a budete s námi pokračovat i nadále!
I když vlastně trochu červené mu v tomto týdnu dát budete muset, ale opravdu jen minimum a pouze do vašich fotografií. Protože téma zní "HOĎ TAM TROCHU ČERVENÉ"!

Jen pro upřesnění, v tomto tématu jde o to ukázat sílu červené barvy, takže by na fotografii měl být jen takový šplíchaneček červené. Hledejte pouze malý červený detail v jinak barevně málo výrazné kompozici.

A POZOR -  na toto téma poprvé v tomto roce platí #feedbackKdo má zájem o zpětnou vazbu, nechť ke své vložené fotce na téma HOĎ TAM TROCHU ČERVENÉ ve skupině připíše hastag #feedback, čímž dá najevo, že souhlasí, že může být jeho fotka vybrána a následně ohodnocena.

Inspirací pro toto téma nám byl vizuálně krásný fotografický tip od Bryana Petersona, který vám díky překladu od adminky Moniky můžeme zprostředkovat a přidat ho sem jako speciální bonus!

Za scénou záberu: SILA ČERVENEJ 
(Bryan Peterson)
Ahhhh, sila červenej! Inak monochromatická „veta“ končí výkričníkom, v neposlednom rade červeným výkričníkom! Pri nastavovaní odčítania údajov z expozimetra na snehových scénach nastavte korekciu expozície (preexponujte) o +1, pretože to vám vždy zaručí BIELY sneh, namiesto toho, aby ste nafotili sneh tmavošedý, čo nie je ani trochu vítané, ale stáva sa to oveľa bežnejšie. Vo výške troch poschodí na terase - tento vyvýšený pohľad odhaľuje grafickú scénu podo mnou zloženú takmer výlučne z línií! Venujte pozornosť výťahom a schodom, pretože vás môžu doviesť k príležitostiam s pohľadom „z lietadla“  - váš "dron" sú vaše nohy!

(c) Bryan Peterson

A tu ještě přidáváme od Bryana Petersona ilustrační fotografie...












Foťte s námi!


PS: A minulý vtipný článek naleznete zde ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.