13. 2. 2020

Téma Fotoprojektu 52 - COKOLIV S KOLEČKY (7/52)

Možná čekáte, že sedmé téma Fotoprojektu52 se ponese v romantickém duchu, když je zítra ten Valentýn... Tak nabízelo by se to, pravda, ale nás tentokrát zaujala zcela jiná událost. A to ta, že kromě svátku sv. Valentýna je 14. února také mezinárodní den ruského kola - National Ferris Wheel Day - na počest narozenin jeho vynálezce George Washingtona Gale Ferrise, Jr. (14.2. 1859  -  22. 11. 1896). Přiznáváme, že o jeho životě moc nevíme, ale jedno je jisté, v hlavě měl o kolečko navíc! Protože takový kolosální vynález by jen tak nějaký kolohnát nevymyslel ;-) a to v roce 1893! (Mimochodem, Ferris kolo bylo poprvé představeno na výstavě ve měste Chicago, USA. Tak proč je to u nás kolo ruské?!)  

A proto se tento týden budeme točit kolem kol, nejen těch ruských. Nové téma zní "COKOLIV S KOLEČKY"!

Jak tak rozjímáme o kolech, na mysl nám přišla dětská říkanka Kolo, kolo mlýnský... No a kolo, mlýn... to jsou jasné asociace! Holandsko! Toužíte se tam podívat a odvést si dechberoucí záběry? Pak neváhejte a využijte jedinečnou příležitost přidat se ke skvělé partě fotografů a zúčastnit se 3 denního krajinářského workshopu "TULIPÁNOVÉ HOLANDSKO 2020" v termínu 18.-20.4.2020 s naším instruktorem Patrikem Banasem.* Více informací najdete ZDE!

* Workshop je soukromou aktivitou instruktora a PPSOP.cz za něj nepřebírá žádnou zodpovědnost ani závazky.

Od tulipánů zpět k projektu, pro ilustrační záběry jsme si zajeli, samozřejmě na kole, do archivu minulých ročníků Fotoprojektu 52. A nutno uznat, že jsme to tu díky vám pěkně roztočili! Děkujeme!


(c) Dáša Roubalová
(c) Gabriela Valentová
(c) Eva Kirchnerová
(c) Iva Dufková
(c) Patrik Valášek
(c) Smrkovy Hribekk
© Milan Konečný
(c) Jitka Matoušková
(c) Miroslav E. Szczerba
(c) Michaela Kozubková
(c) Olga Dvořáková
(c) Vladimír Koukal
(c) Jindra Řeháčková
(c) Jitka Matyášová
(c) Karel Štorek
(c) Marie Trochtová

AHOJ 2020 - SLEVOVÁ AKCE!
Přivítejte rok 2020 fotograficky! Vyberte si z nabídky našich ONLINE kurzů minimálně 2 kurzy a zabalte si je do EXTRA VÝHODNÉHO BALÍČKU SE SLEVOU 20 %. A jak na to? Vložte do nákupního košíku 2 (nebo více) naše ONLINE fotokurzy najednou, při platbě použijte slevový kód AHOJ2020 a 20% sleva se vám následně odečte! Akce platí pouze do 20.2.2020!

PS: A minulý vtipný článek naleznete zde ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.