28. 9. 2020

Barevný týden / Farebný týždeň: ORANŽOVÁ

"BAREVNÝ TÝDEN / FAREBNÝ TÝŽDEŇ" v PPSOP.cz!
27.9. - 2.10. 2020

Den druhý: ORANŽOVÁ!

Oranžová je samozřejmě teplou barvou a nemělo by to být jinak, protože její "rodiče" jsou červená a žlutá, barvy které jsou rovněž považovány za teplé. Oranžová je také známá jako okázalá, hlasitá a trochu i drzá, ale na rozdíl od červené, oranžovou nebereme až tak vážně. Považuje se totiž za příliš hravou, nedospělou na to, aby dokázala být vůdčí. Oranžová je symbolem ohně. Primitivní člověk dokázal udělat věci, které by byly bez oranžového ohně nemyslitelné. A není nic fotografovanější než oranžový západ slunce.

Pokud milujete oranžovou barvu, tak jste bezesporu svobodná duše. Nesnášíte pocit, když jste k něčemu připoutáni a když slyšíte slovo lano, tak zažíváte mírný syndrom "Bojuj nebo uteč". Vaši přátelé vás popisují jako samotáře, milého, dobrosrdečného a někoho kdo si z vás střílí a má rád kanadské žertíky. Jste takový párty motýl hrající všemi barvami. Zábava se vám nikdy neomrzí!
Vždy si plánujete vše dopředu a kvůli vašemu silně organizovanému a energetickému duchu, máte rozpracovaných nejméně šest projektů současně. 

A ještě trochu čísel ohledně pomerančů (v angličtině totéž slovo orange - ponz. překladatele). Poslední odhad tvrdí, že v USA se urodí asi 25 miliard pomerančů za rok - přepočteno na aktuální počet obyvatel to představuje asi 83 pomerančů na osobu na jeden rok. Pokud máte rádi pomerančový džus, tak buďte vděční, že ne všichni jsou jeho fanoušci. Proč? Nuže, podívejme se na čísla. Kolik pomerančů je potřebných na to, abyste si odšťavnili asi 25dcl džusu? Asi 4, možná 5 středně velkých pomerančů. Řekněme 5, ať se nám to dobře počítá. Takže na základě výše uvedených čísel nám vychází, že z 83 pomerančů, které vám byly přiděleny na rok, vám vystačí pouze na šestnáct 25dcl sklenic pomerančového džusu, což představuje zhruba jen jednu sklenici každý třetí týden! Je také zajímavé, že pro slovo orange není v angličtině slovo, které se s ním rýmuje. 

Určitým způsobem je možné se na oranžovou dívat jako na zředěnou červenou. Je to barva vystupující do popředí; její použití ve stavebnictví nebo na výstražné dopravní kužely ukazuje její schopnost upoutávat naši pozornost. Komplementární (doplňkovou) barvou k oranžové je modrá.
- Bryan Peterson, z kurzu Naučte se používat barvu kreativně.


Ještě mnohem víc o barvách (nejen oranžové) a o tom jak pracovat s barvou, kompozicí a expozicí, aby vaše snímky zářily barvami v našem ONLINE fotokurzu:

začínáme v pátek 2.10.!

TENTO KURZ PRÁVĚ TEĎ SPECIÁLNÍ PATRIKA SLEVA 10%!
Slevový kód: BARVA10

#ppsopcz #fotokurzyonline #barvakreativne #barevnytyden #barevnytydenppsop #colorweek #farebnytyzden #farebnytyzdenppsop #tydenplnybarev #tyzdenplnyfarieb

(c) Bryan Peterson

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.