12. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 12/24

Otevíráme dvanácté okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Jan Masojídek
Komentář autora fotografie:
Chtěl jsem na fotografii strukturu barevně nastříkaných kamenů opěrné zdi a stín ocelové sítě, ale bylo zataženo. Správná expozice byla při cloně f11 1/30 s. Nastavil jsem čas 1/250 s při cloně f11, tedy -3EV kvůli potlačení přirozeného světla a nasvítil bleskem v manuálním režimu s výkonem 1/32, aby pracovní vzdálenost při ohniskové vzdálenosti 68 mm a zvolené cloně byla cca 0,7 metru. Při plném výkonu blesku byla 4,2 metru.

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
Je evidentné, že kontrolu okolitého svetla pri použivaní blesku už začínaš mať v malíčku - technicky vieš presne, čo kontrolovať a nastaviť, aby si kontroloval jeden alebo druhý zdroj svetla. Preto sme mali v tejto lekcii práve toto zadanie - aby ste pochopili, ako to funguje a že jedno kontrolujeme rýchlosťou uzávierky, zatiaľ čo to druhé clonou... takže, čo sa týka nastavenia, je to absolútne presné a sme s tým veľmi spokojní... no a čo sa týka výberu objektu, taktiež palce hore, obidva, lebo toto je krásny industriálny zábera pekne si tu využil tú mrežu, tie línie, ale bez využitia blesku by to bolo úplne obyčajný objekt. Ako malý tip na záver, s čím by si sa tu mohol ešte pohrať - skús nabudúce využiť...


A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2017 - 15.12.2017! Více info zde.

Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.