13. 12. 2017

Adventní kalendář 2017 - 13/24

Otevíráme třinácté okénko našeho adventního kalendáře, ve kterém postupně odkrýváme výběr 24 fotografií od studentů naší školy nafocené během online kurzů v roce 2017!



Autor fotografie: Hana Pinková
Instruktoři kurzu: Bryan Peterson / Patrik Banas

Komentář autora fotografie:
Objektiv: Historic lens
Clona: 2,8 - ta clona je tipovaná - staré objektivy ;-))
Rychlost závěrky: 1/320s
ISO: 300

Zpětná vazba instruktorů (ukázka):
Na prvom zábere je detailné priblíženie určite pohľadom zblízka a je veľmi snové. Tu sa asi prejavuje umelecké cítenie fotografa, lebo kým v prvej lekcii zvyčajne študenti hľadajú v prvom rade ostré detaily – aby k ním mohli ísť čo najbližšie – tak ty si viac chcela nechať svojich divákov zasnívať sa a pohľad zblízka bol k tomu len prostriedok. Záber je krásne ostrý, čoho si si dobre vedomá, ale je ostrý len v prednej časti, v detaile kvapky. Použitá hĺbka ostrosti f/2,8 je vyslovene o hĺbke v milimetroch a preto zvyšok kvetinky je úplne stratený v tom sne a môžeme si len domýšľať čo sa tam niekde ďalej deje. No a samozrejme, vďaka tomu tvoje pozadie (nech už tým bolo čokoľvek) je absolútne nerozoznateľné a nerušivé… Páči sa nám aj úprava do modrejfialovej farby, ktorá presne podtrhuje snovú atmosféru...


A pokud se také po nějakém kurzu poohlížíte, chtěli byste nějaký absolvovat, pak vám jistě udělá radost naše VELKÁ VÁNOČNÍ SLEVOVÁ AKCE - 25 % na všechny naše kurzy. Stačí, když přímo při platbě kurzu nebo dárkového poukazu použijte kupón GIFT25. Platí od 1.12.2017 - 15.12.2017! Více info zde.

Harmonogram našich kurzů na první půlrok roku 2018 najdete zde.

You keep shooting - foťte s námi!

P.S.: Děkujeme za společně strávený čas a souhlas se zveřejněním skvělé fotografie!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.