30. 9. 2020

Barevný týden / Farebný týždeň: ZELENÁ

"BAREVNÝ TÝDEN / FAREBNÝ TÝŽDEŇ" v PPSOP.cz!
27.9. - 2.10. 2020

Den čtvrtý: ZELENÁ!

Zelená je stále mladá. Nemůže být moudrá, protože nikdy nedospěje. Často je spojována s nezkušeným kovbojem, který ještě nikdy nesvázal tele, a označení greenhorn (česky "zelenáč") si zaslouží ten, kdo nemá žádné zkušenosti nebo je naivní v určité věci. Je to také barva naděje, čerstvosti a nových začátků.

Zelená je samozřejmě i barvou amerických bankovek a navzdory populárnímu mýtu, zelená nebyla vybrána jako symbol naděje a nových začátků, ale z mnohem prozaickejšieho důvodu a to, že v té době byl přebytek zeleného tiskařského inkoustu na rozdíl od jiných inkoustů, kterých bylo pomálu.

Mnoho běžných frází využívá zelenou barvu - tráva je na druhé straně plotu zelenější, zezelenal závistí, šéf nám na to dal zelenou. Televizní studia běžně využívají zelené plátno na zjednodušení digitálního střihu, ale mnohé z nich mají i zelenou místnost, ve které jsou usazeni hosté a soutěžící, aby se před vystoupením uklidnili. Zelená také reprezentuje zdravou výživu jakou je například pojídání brokolice, salátu, zelí nebo špenátu, ale na druhou stranu to také symbolizuje nezdravý stav. Barva hlenu může být zelená a barva zkaženého masa je většinou také zelená.

Neexistuje zelenější svátek než svátek Sv. Patrika (který se povinně v PPSOP.cz slaví!, pozn. spolu-instruktora kurzu Patrika :-)), jedinečný irský svátek, kdy musíte mít na sobě něco zeleného, abyste se stali neviditelnými pro skřítky, kteří by do vás jinak šťouchli.

Pokud je zelená vaší oblíbenou barvou, tak je poměrně velká šance, že láska je tím nejdůležitějším prvkem ve vašem životě. Potřebujete být milováni - neustále a milujete milovat - neustále. Jste navždy mladými, dětinskými a pochopitelně v lásce, kterou hledáte, je očekávání nevinnosti a samozřejmě i v lásce, kterou poskytujete, je nevinnost sama.
Jako většina dětí, jste nedočkaví učit se a musíte rychle vyzkoušet to, co jste se naučili. Jste milý, štědrý a málokdy soudíte druhé. Jste vyhledávanými osobami, kterým se ostatní rádi svěří se svými trampotami. Jste prostě ty osoby, na které se dá spolehnout a opřít o rameno v době krize, i když to je na úkor vašich vlastních emocí. Dobrota je vaše druhé jméno. Jste snem každého pojišťovacího agenta, neboť máte nejnižší míru nehodovosti a dostáváte nejméně pokut za rychlost. Vaše hypotéka je téměř hned schválená, neboť máte bezproblémovou platební morálku a spolehlivost. Jste příliš spořivý na to, abyste byli chudí, ale neradi riskujete, na to abyste se stali bohatými. Ze všech barevných osobností, vy jste nejvíce spolehliví a nejvíce předvídatelní. Jste perfektní zaměstnanci, málokdy si stěžujete. Vaše nálada se dá jednoduše popsat jako rovná čára. Jste navždy mladí a navždy plní naděje ...

V našem pojetí barev je komplementární (doplňkovou) barvou k zelené červená.
- Bryan Peterson, z kurzu Naučte se používat barvu kreativně.

Ještě mnohem víc o barvách (nejen zelené) a o tom jak pracovat s barvou, kompozicí a expozicí, aby vaše snímky zářily barvami v našem ONLINE fotokurzu:

začínáme v pátek 2.10.!

TENTO KURZ PRÁVĚ TEĎ SPECIÁLNÍ PATRIKA SLEVA 10%!
Slevový kód: BARVA10


#ppsopcz #fotokurzyonline #barvakreativne #barevnytyden #barevnytydenppsop #colorweek #farebnytyzden #farebnytyzdenppsop #tydenplnybarev #tyzdenplnyfarieb

(c) Bryan Peterson, Patrik Banas

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.